Obavijesti

News

Komentari 112

Sindikat: Dosta je pljuvanja policije, pustite nas na miru!

Sindikat: Dosta je pljuvanja policije, pustite nas na miru!
1

Sindikat policije Hrvatske u priopćenju poručuje da se osjećaju razočaranima jer su dočekali dan kada ih se nazivalo "milicajcima" i nehrvatskom policijom

VIDEO

Sindikat policije Hrvatske poslao je priopćenje o događajima na Markovu trgu, u kojem kažu da se osjećaju razočaranima jer su dočekali dan kada ih se nazivalo "milicajcima" i nehrvatskom policijom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sa žaljenjem i krajnjim razočarenjem dočekali smo i taj dan kada se hrvatske policajce nazvalo „milicajcima“ i nehrvatskom policijom. Ostale oblike napada na policiju ne želimo niti spominjati.

POLICAJAC JE GRAĐANIN ove naše jedine domovine Republike Hrvatske i nema rezervnu. Svi mi smo hrvatski branitelji i nitko ne može tvrditi da je veći ili manji branitelj od nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U vezi navedenog, kao najbrojniji i najveći Sindikat HRVATSKIH POLICAJKI i POLICAJACA možemo samo reći – pustite policajce na miru i svoju političku „borbu“ vodite na drugim poljima.

Oni policijski službenici koji nisu branitelji, nisu samo iz razloga što su za vrijeme Domovinskog rata bili djeca ili još nisu bila rođena. To im niti jedna savjesna i domoljubna osoba nema pravo uzeti za zlo. Da su tada bili punoljetni bili bi također branitelji  jer i sada brane sigurnost i pravni poredak RH što su 90-tih činili branitelji. Pored toga, moramo napomenuti da većina mladih policijskih službenika su djeca hrvatskih branitelja, a vrlo često, nažalost, i djeca hrvatskih branitelja koji su svoj život dali za RH ili su djeca invalida Domovinskog rata.

Smatramo da su podjele umjetne, i da su i javnost i pošteni građani uvijek na strani policije i pravde. Iz snimki je vidljivo kako je policija postupila u skladu s ovlastima, uz minimalnu primjenu stedstava prisile koja im je po zakonu dozvoljena. Razlog tome je to što se među prosvjednicima nalazi veći broj bolesnih branitelja, a primjenjena zakonskih sredstva prisile polučila je rezultat i smirila situaciju. Ocjene o zakonitosti i opravdanosti uporaba prisile dolaze iz političkih krugova (što je za očekivati), a ne od stručnjka s područja policijske taktike i postupanja.

Ovim putem tražimo od svih da smire tenzije jer one nisu dobre niti za koga, neka svi puste policiju na miru, borbu vode u političkoj areni, osobito jer dobar dio prosvjednika su bili policajci koji su u policiji odradili svoj radni vijek i stekli mirovinu.

Razumijemo da su emocije intenzivne ali usmjerite ih na pozitivne stvari i moguća rješenja problema, a ne uvlačenjem policije u politički „sukob“ s kojim policija, kao neovisna institucija, nema veze.

I srednji i lijevi i desni i oni bilo koje „boje“ - pustite policiju da radi!

DOSTA JE BILO PLJUVANJA I OMALOVAŽAVANJA POLICIJE – PUSTITE NAS DA RADIMO I ZARADIMO SVOJU PLAĆU!

S poštovanjem,

Predsjednik SPH

Dubravko Jagić", stoji u priopćenju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina