Obavijesti

News

Komentari 80

Generala Đ. Brodarca obitelj i prijatelji ispratili na počinak

Generala Đ. Brodarca obitelj i prijatelji  ispratili na počinak
13

U Sisku na groblju Viktorovac sahranjen je u 17 sati general Đuro Brodarac. Velik broj ljudi okupio se na ispraćaju, među njima Marković, Tuđman, Rojs i Đapić

VIDEO

Uz državničke počasti, na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku pred tisućama ljudi, pokopan je general Đuro Brodarac. Uz rodbinu, ispratili su ga brojni prijatelji, suborci, članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, izaslanstva MUP-a, HV-a, državnih institucija, političkih stranaka i građani, ne samo Siska nego velikog dijela županije, osobito područja koja su bila okupirana. Uz pokop generala Bobetka, to je bio najveći pokop u povijesti Siska.

U ime Vlade RH govorio je ministar Tomislav Ivić. Kada je počeo govor, čuli su se zvižduci i povici  „ua“ i “ubili su ga“, a dio branitelja okrenuo mu je leđa dok je govorio.

Ivić je rekao da je Brodarac časno vodio obranu Siska i Hrvatska mu je zahvalna. 

Od Brodarca se oprostio general Marko Lukić, dopredsjednik Udruge Zavjet i prvi zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, zahvalivši mu za sve što je učinio u obrani Hrvatske. 

- Razapeli su te hrvatski dužnosnici koji se sada iz fotelja pravdaju kako su ti osigurali krevet i ventilator, kazao je Lukić.

Na grobu se od Brodarca toplim riječima oprostio njegov prijatelj Branko Ljubešić.

- Uhitili su te temeljem „dokaza“ beogradskog Veritasa, kazao je Ljubešić.

Od Brodarca, bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, oprostio se i Vlatko Marković. 

Među onima koji su došli na ispraćaj Brodarca bilo je više generala, među ostalim Laušić i Rojs. Došao je i Anto Đapić te Miroslav Tuđman. Pokop je u molitvenom dijelu predvodio Sisački Biskup dr. Vlado Košić.

HSP: Hrvatska izdaje svoje branitelje

U prijepodnevnim satima, oglasili su se čelnici HSP-a i izrazili nezadovoljstvo postupkom vlasti prema Brodarcu. 

- Ono što se događa oko Brodarca i nekih drugih slučajeva, pokazalo je kamo ide Hrvatska, a  to je na tragu izdaje svojih branitelja. Narod je ušao u stanje zaplašenosti i malodušnosti. Gledati heroje poput Brodarca, Milankovića i druge  u lisičinama, zauvijek se urezalo u pamćenje ljudi, kazao je Ante Đapić na pressici HSP-a u Sisku. Ustvrdio je kako je aktualna Vlada 'odnarođena' i podcjenjuje svoj narod. 

Pejo Trgovčević, predsjednik županijskog HSP-a, ustvrdio je kako hrvatska politika dovela do smrti generala Brodarca. 

- Što se radilo ranije, nego su se najedanput sjetili sada kada je oboljeni general bio blizu 70-te godine, kazao je Trgovčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...