Obavijesti

News

Komentari 231

Snijeg paralizirao Dubrovnik, a Gospić se probudio na - 18°C

Snijeg paralizirao Dubrovnik, a Gospić se probudio na - 18°C
15

Snijeg i hladnoća probleme su ovoga jutra uzrokovali čak i u Dubrovniku. Došlo je do problema u prometu zbog čega javni prijevoznik Libertas vozi otežano...

VIDEO

Snijeg i hladnoća probleme su ovoga jutra uzrokovali čak i u Dubrovniku. Došlo je do problema u prometu zbog čega javni prijevoznik Libertas vozi otežano. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ledena Hrvatska: Snijeg paralizirao i okolicu Dubrovnika! LiveCamCroatia

Posted by 24sata on Wednesday, January 11, 2017

Obje dubrovačke ralice su na terenu i ulažu napore da bi se prometnice što prije učinile prohodnima. Problemima doprinose i niske temperature koje su se na krajnjem jugu zemlje jutros kretale oko minus 4 stupnja. 

Iz Stožera poručuju građanima da prilikom vožnje obavezno koriste zimsku opremu i pozivaju na povećan oprez prilikom kretanja.

sunce

I u ostatku Hrvatske je vrlo hladno. Najniža temperature izmjerena je na Zavižanu gdje je u 7 sati bilo minis 19 dok je samo stupanj toplije bilo u Gospiću. Ledeno jutro osvanulo je i u Karlovcu gdje je bilo minus 14 stupnjeva.

Zagreb se hladio na minus 13 jednako kao i Krapina, Sisak, Kutina, Križevci...tek pokoji stupanj više bilo je u Slavoniji, a temperature ispod nule zadržale su se i uz obalu gdje je, primjerice, u Šibeniku izmjereno minus 7, a u Zadru stupanj više.

Unutrašnjost Dalmacije ponovno je bila vrlo hladna pa se tako Sinj probudio na minus 12, a Knin na minus 10 stupnjeva.

I danas vrlo hladno

I danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, te i dalje vrlo hladno. 

Oblačnije će biti u prvom dijelu dana, mjestimice i uz snijeg, uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji.

Lokalno se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poslijepodne će biti duljih sunčanih razdoblja. Vjetar na kopnu slab, u drugom dijelu dana mjestimice umjeren jugozapadni.

Na moru će umjerena, podno Velebita i jaka bura postupno slabjeti, a krajem dana okrenuti na jugozapadnjak, u Dalmaciji sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od -7 do -2 na kopnu te između 1 i 5 stupnjeva Celzijusovih na Jadranu, javlja DHMZ.

led

Vjetar usporava promet

Zimski su uvjeti na autocesti A1 između čvorova Ravča i Karamatići, a zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj prekinut je promet kod čvora Zaprešić u smjeru Krapine, a u smjeru Zagreba se vozi jednim trakom, usporeno, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Idući tjedan veliki snijeg, padat će danima

Promjena vremena stiže u četvrtak kada bi dnevne temperature napokon trebale doći u plus. U petak se očekuju kiša i snijeg, a nova hladnoća s padalinama  očekuje nas od ponedjeljka kada bi snijeg u kopnenim područjima i unutrašnjosti Dalmacije, uz temperature do minis 5 stupnjeva, mogao padati sve do četvrtka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava