Obavijesti

News

Komentari 165

Snijeg zabijelio Hrvatsku, pao i u Zagrebu: Problemi u prometu

Snijeg zabijelio Hrvatsku, pao i u Zagrebu: Problemi u prometu
3

Snijeg je noćas pao diljem Hrvatske. Najviše ga ima u Ogulinu gdje je izmjereno 25 cm, Slunju 20 cm, Zavižanu i Delnicama 18 cm, Gospiću 16 cm, Crnom Lugu i Karlovcu 15 cm

VIDEO

Snijeg je noćas pao diljem Hrvatske. Najviše ga ima u Ogulinu gdje je izmjereno 25 cm, Slunju 20 cm, Zavižanu i Delnicama 18 cm, Gospiću 16 cm, Crnom Lugu i Karlovcu 15 cm...

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg zabijelio Karlovac

Pokretanje videa...

00:49

POGLEDAJTE VIDEO:

Snijeg zabijelio Hrvatsku: Idilični prizori iz Samobora! ❄️ LiveCamCroatia

Posted by 24sata on Tuesday, January 3, 2017

Prema aktualnim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na zagrebačkom Maksimiru trenutačno ima 1 centimetar snijega, kao i na zagrebačkom aerodromu.

Split i okolicu u utorak ujutro zahvatio je grmljavinsko nevrijeme koje je paraliziralo promet u nekim dijelovima grada. Zakrčena je bila Poljička ulica, a grmljavina je u nekoliko navrata ugasila javnu rasvjetu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Pokretanje videa...

00:49

Na Promini ima desetak centimetara snijega, dok se na Miljevcima snježne pahulje lijepe za tlo.

Velika je vjerojatnost padanja snijega, pa čak i zadržavanja na tlu i u nižim dijelovima unutrašnjosti, osobito oko Sinja. Sasvim ga se ne smije isključiti ni u Konavlima.

U utorak ujutro bit će oblačno, mjestimice uz snijeg, a na Jadranu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Potom  se očekuje postupni prestanak oborine i razvedravanje sa sjeverozapada, no na jugu zemlje će se do kraja dana zadržati oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije snijegom. Slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na krajnjem jugu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4 na kopnu te od 8 do 13 °C na Jadranu.

U srijedu će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro ponegdje u unutrašnjosti s maglom. U prvome dijelu dana na krajnjem jugu malo kiše, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice u unutrašnjosti slaba kiša, navečer i snijeg. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu sjeverozapadni i zapadni, krajem dana istočnjak i bura. Najniža jutarnja temperatura između -10 i -5, na Jadranu od -1 do 5. Najviša dnevna između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

HAK: Dionice A1 i A6 samo za osobna vozila

Snijeg, mjestimice vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji pa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) i dionica Jadranske magistrale DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, kao i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 na dionici Kikovica-Zdihovo te DC1 Čeglje-Karlovac-Gračac-Knin. Na većini državnih cesta Karlovačke županije promet je zabranjen za teretna motorna vozila iznad 3,5 tone.

Za vrijeme održavanja utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu od danas, 3. siječnja, do četvrtka, 5. siječnja, bit će zabranjen promet u Ulici Bliznec i na Sljemenskoj cesti, od Ulice Bliznec do prilaza Kraljičinom zdencu. Privremena organizacija prometa povremeno će se provoditi i na Gračanskoj i Markuševečkoj cesti te u ulicama Ksaverska, Jandrićeva i Mlinovi.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka i trajektne linije: Prizna - Žigljen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...