Obavijesti

News

Komentari 145

Spojili se 'nebo i zemlja' 2. dio: Nevrijeme je pogodilo i Zagreb

Spojili se 'nebo i zemlja' 2. dio: Nevrijeme je pogodilo i Zagreb
103

Pljusak, snažni vjetar i grmljavina 'harali' su metropolom. U 14.40 sati zagrebačko nebo bilo je crno kao da je noć, a snažni udari vjetra i kiša otežavali su promet

VIDEO

Nakon što je nevrijeme u utorak navečer i srijedu ujutro pogodilo zadarsko područje , tijekom dana je krenulo preko Like i Gorskog kotara, a oko 14.40 sati sručilo se na Zagreb.  Nebo se zacrnilo i odjednom je 'grunulo'Snažan pljusak, jak vjetar i grmljavina 'haraju' metropolom. 

Pijavica srušila rasvjetu, golove...

Pijavica je prošla kroz Dinamov stadion, rekao je Miljenko Sakoman, direktor maksimirskog stadiona.

Srušila je rasvjetne stupove, golove...Na glavnom terenu su klupe za rezervne igrače letjele po terenu. Svinut je i tunel s kojim igrači dolaze na teren. Srećom, pa nitko nije stradao. Odmah krećemo sa sanacijom.

Pijavica "prošla" kroz tržnicu

Pijavica prije nego što je poharala maksimirski stadion, "prošla" je kroz branimirovu tržnicu. Razbacala je desetak kućica, a neke su letjele i do 20 metara.

- Sakrio sam ženu pod štand da je kućica ne odnese - rekao je Boro, vlasnik jednog štanda. Većina vlasnika štandova nema osiguranje te će štetu morati sami sanirati. Srećom, nije bilo ozlijeđenih.  

ZET: Jaki udari vjetra i kiša otežava promet

- Jaki udari vjetra i kiša koja sve jače pada na širem zagrebačkom području, uzrokuju poteškoće u prometu. U ovim trenucima, tramvajske linije 2 i 3 prometuju skraćeno do zaokretnice u Heinzelovoj ulici, zbog oštećenja kontaktne mreže u Ulici grada Vukovara, kod Getaldićeve ulice - javljaju iz ZET-a. Doznajemo kako je na žicu kontaktne mreže pala grana

Također, dodaju u ZET-u, u autobusnom prometu privremeno je obustavljena linija 225, a poteškoća ima i na liniji 217.

Vatrogasci imaju pune ruke posla

Već nekoliko minuta nakon početka nevremena, zagrebački vatrogasci su zatrpani pozivima građana.

- Uklanjamo stabla i grane sa ulica, kontejnere koje je vjetar odnio... Uglavnom, primamo pozive sa svih strana - rekli su vatrogasci.

Uz to, sasvim je izvjesno da se opet mogu očekivati i poplavljeni podrumi brojnih kuća i zgrada.

Policija poziva vozače na oprez i strpljenje

- S obzirom na nevrijeme u Gradu Zagrebu i posljedice vremenskih nepogoda, otežano je odvijanje prometa. Povremeno dolazi do zastoja na prometnicama te svim većim raskrižjima - priopćila je PU zagrebačka. 

Policija poziva vozače na oprez i strpljenje 'dok se posljedice nevremena ne otklone, s obzirom na učestale dojave građana o padu stabala na kolnik, poplavljene kolnike...'

Prema fotografijama čitatelja, vidi se i da je pista u Zračnoj luci Zagreb poplavljena. Svi planirani letovi su u kašnjenju. 

Zbog nevremena privremeno bio prekinut zračni promet nad Hrvatskom

Zbog jakog nevremena koje je uzrokovalo navalu oborinskih voda Hrvatska kontrola zračne plovidbe privremeno je prekinula pružati usluge u zračnoj plovidbi, te je oko 15.10 sati zatvoren zračni prostor iznad Republike Hrvatske.

Došlo je do prekida napajanja električnom energijom zbog čega je zračni promet preusmjeren prema susjednim kontrolama zračnog prometa.

Većina tehničkih sustava je osposobljena, a u 16.50 sati HKZP je ponovo počeo pružati usluge, te se očekuje normalizacija zračnog prometa u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca