Obavijesti

News

Komentari 31

Specijal: 'Sakupljač kostiju' je zakopao 11 mladih djevojaka

Specijal: 'Sakupljač kostiju' je zakopao 11 mladih djevojaka
11

Nakon otkrića jedne kosti u pustinji kod Albuqurequeja, istražitelji su u kratkom roku našli još ostataka mladih djevojaka. Pokraj jedne je pronađen i fetus...

VIDEO

U novom specijalu ' Nikad otkriveni ubojice' donosimo vam priče koje su šokirale javnost i navele na mnoge špekulacije o mogućim počiniteljima i motivima ubojstava. Unatoč opširnim istragama ovi zloglasni monstrumi nikad nisu pronađeni...

Tijekom šetnje s psom , jedna žena je 2. veljače 2009. godine naišla na ljudsku kost u predjelu West Mese, predgrađe Albuquerquea. Odmah je obavijestila policiju o onom što je pronašla u polupustinji New Mexica. Jedna kost dovela je do stravičnih otkrića.

Policija se odmah bacila na slučaj. Ubrzo su na okolnim područjima pronašli posmrtne ostatke čak 11 žena i fetusa . Sve ubijene žene bile su relativno mlade, uglavnom Hispanke . Većina ih je, kasnije je otkriveno, imala veze s drogom i prostitucijom.

VIDEO

Žrtve su bile mlade prostitutke

Žrtve u dobi od 15 pa do 34 godine vodile su se kao nestale godinama ranije. Njihovi nestanci uglavnom su prijavljivani u razdoblju između 2003. i 2005. godine.

Riječ je o Jamie Barela (15), Monici Candelaria (22), Victoriji Chavez (26), Virginiji Cloven (24), Syllaniji Edwards (15), Cinnamon Elks (32), Doreen Marquez (24), Julie Nieto (24), Veronici Romero (28), Evelyn Salazar (27) i Michelle Valdez (22).

VIDEO

Jedna od žrtava bila je u četvrtom mjesecu trudnoće

Jedina žrtva koja nije bila hispanskog podrijetla bila je 15-godišnja Afroamerikanka Sllylania Edwards . Također, jedina je i koja nije bila iz New Mexica već iz Oklahome. Michelle Waldez (22) u vrijeme ubojstva bila je u četvrtom mjesecu trudnoće.

VIDEO

Policija je 9. prosinca 2010. godine u javnost pustila fotografije sedam neidentificiranih žena koje su, vjerovalo se, povezane sa slučajevima ubojstava na području West Mese. Mnoge od njih fizički su slične kao i 11 pronađenih žrtava. Već sljedećeg dana objavljena je još jedna fotografija žene koju su ubrzo identificirali članovi obitelji te tvrdili da je preminula prirodnom smrću nekoliko godina ranije. Tri dana kasnije ustanovljeno je da su dvije od sedam žena s fotografija žive.

Policija nije željela objaviti podrijetlo fotografija.

VIDEO

Sumnjali na pipničara i ubojicu koji je zadavio prostitutku

U tijeku istrage, istražitelji su zaključili kako je sva tijela zakopao isti ubojica ili nekoliko njih. Zaključeno je da je riječ o serijskom ubojici kojeg su mediji nazvali Sakupljačem kostiju iz West Mese . Ubojstva su također povezali s lokalnim godišnjim sajmom koji svake jeseni privlači i brojne prostitutke.

Isprva se posumnjalo na dvojicu muškaraca - Freda Reynoldsa i Lorenza Montoyu . Reynolds, koji je radio kao pipničar, poznavao je jednu od žrtava, a navodno su kod njega pronađene fotografije ubijenih prostitutki. Preminuo je prirodnom smrću u siječnju 2009.

VIDEO

Lorenzo Montoya živio je oko tri kilometra od područja na kojima su pronađeni ostaci, a navodno su još 2006. identificirani tragovi guma koji su vodili od njegove kamp kućice do mjesta na kojima su kosti žena pronađene. U prosincu 2006. godine Montoya je zadavio jednu prostitutku u svojoj kamp kućici nakon čega mu je presudio njezin dečko.

Kod biznismena u Missouriju našli tisuće fotografija žena

U kolovozu 2009. godine policija je pretražila nekoliko imanja u gradiću Joplinu u državi Missouri. Sumnjali su da je lokalni fotograf i biznismen, Ron Erwin bio povezan s ubojstvima u West Mesi. Zaplijenili su na desetke tisuća fotografija. Navodno je priznao da je nekoliko puta bio na državnom sajmu u Albuquerqueu.

Ipak, u prosincu 2010. godine, osuđivani serijski ubojica iz Colorada, Scott Lee Kimball također je bio predmet istrage. Kimball je zanijekao da ima bilo kakve veze s ubojstvima.

Za korisnu informaciju nude 100.000 dolara

Ni nakon godina istrage, policija nikada nije nekoga službeno optužila za stravičnih 11 ubojstava . I dalje nude čak 100.000 dolara nagrade za bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do uhićenja i presude ubojici ili ubojicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava