Obavijesti

News

Komentari 17

Spektakularno uhićenje: Ovako izgleda zapljena oružja u Srbiji

Spektakularno uhićenje: Ovako izgleda zapljena oružja u Srbiji
1

U Vojvodini je uhićeno deset osoba u dobi od 27 do 55 godina. Po nalogu organizatora su tijekom 2016. nabavljali veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih materija za koje je on dalje nalazio kupce

VIDEO

Srbijanska policija zaplijenila je u vojvođanskim općinama Sombor i Apatin veću količinu oružja i streljiva i uhitila 10 osoba osumnjičenih za trgovinu naoružanjem, izjavio je u srijedu srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nаđeno je devet kilogrаmа plаstičnog eksplozivа, 20,7 kilogrаmа eksplozivа TNT s više desetaka električnih detonаtorа, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protutenkovskih bombi, dva ručna bacača 'zolja', 10 tromblonskih minа, osаm аutomаtskih puški, dvije poluаtomаtske puške, jedna strojnica, šest pištoljа, dvа kаrаbinа, jednа mаlokаlibаrskа puškа, 6.000 komаdа streljiva, jednа protivtenkovskа minа, prаteći pribor i oprema, objavili su jutros beogradski elektronički mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stefanović, koji je i potpredsjednik srbijanske vlade, izjavio je za TV Pink da su uhićeni i organizatori kriminalne skupine te da je riječ o "zаistа o ogromnoj količini nаoružаnjа koje je tа skupina prodаvаlа".

Uhićeni su u dobi od 27 do 55 godina, a po nalogu organizatora, identificiranog kao S. K, tijekom 2016. nabavljali su veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih materija za koje je on dalje nalazio kupce, a zarađeni novac dijelio sa suradnicima.

Stefanović  je rekao da su u tijeku provjere i istraga kome je sve oružje bilo namijenjeno i što su bili ciljevi osoba kod kojih je pronađen zaplijenjeni arsenal te je li ta trgovina "u svezi s nekim drugim događajima".

"Zabrinuti smo ne samo zbog uporabe tog naoružanja u našoj zemlji već i mogućnosti da ono dođe i u neke druge europske prijestolnice i da se njime počini kazneno djelo", rekao je Stefanović, navodeći kao primjer dobre suradnje Francusku, s čijom su policijom "presječeni neki švercerski kanali gdje je bilo krijumčarenja naoružanja autobusima prema Parizu".

Stefanović je naglasio da istraga do sada nije pokazala postojanje izravne veze između oružja koje je zaplijenjeno u Apatinu i Somboru i oružja, bombi i eksploziva nađenog nedavno nedaleko od obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u beogradskom naselju Jajinci, te u jednoj garaži u Novom Beogradu.

Za oružje nađeno koncem listopada nedaleko od kuće Vučićeva oca mediji su spekulirali da je bilo namijenjeno atentatu na srbijanskog premijera, ali je on rekao da "atentata nije bilo", ali i da je slučaj otkrivenog oružja "ozbiljniji nego što se očekivalo u prvom trenutku".

Prema ranijim tvrdnjama policijskih dužnosnika, dio zaplijenjenog oružja u Jajincima je iz vremena rata i potječe iz BiH i Hrvatske, a u istrage su bile uključene i policije u Sarajevu, Zagrebu i Banjaluci. Na osnovi tjeralice iz Srbije uhićen je jedan Banjalučanin koji se dovodi  u vezu s oružjem nađenim u Beogradu, ali je on poslije saslušanja pušten uz mjere zabrane napuštanja prebivališta i obvezu javljanja policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1