Obavijesti

News

Komentari 179

Kosor: Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton

Kosor: Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton
11

Bivša premijerka Kosor također je u Okučanima iz kojih je poručila da je premijer trebao ostati u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju sindikati i građani

VIDEO

Izaslanstvo Hrvatskog sabora sudjeluje na obilježavanju 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak. U ime državnog vrha vijenac i svijeće u Spomen-parku hrvatskim vitezovima u Okučanima položio je predsjednik Sabora Boris Šprem. 

Osim Šprema u Okučanima su i izaslanik predsjednika, general pukovnik Drago Lovrić, kao i izaslanik premijera, ministar obrane Ante Kotromanović. Među izaslanstvom su i članovi bivše Vlade na čelu s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom. 

- Upravo su visoka profesionalnost vas hrvatskih branitelja i dosljednost hrvatskih građana u očuvanju mira, slobode, demokracije i temeljnih ljudskih prava i bili naša ulaznica najprije u NATO, a potom i u EU - rekao je Šprem.

Kosor: Milanović je trebao primiti žuti karton

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosor je nakon polaganja vijenca rekla kako je nedopustivo da u prvoj godini mandata danas u Okučanima nije bio premijer Zoran Milanović, te da je umjesto da slavi prvi svibnja sa stranačkim kolegama trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju građani i sindikati, ali i u Okučanima i svim mjestima gdje se slavi pobjeda. 

Nakon polaganja vijenaca Šprem je otvorio Županijske športske igre nakon čega su svi otišli na misu zadušnicu u crkvu Svetog Vida. 

Vojno redarstvena operacija Bljesak bila je odlučan odgovor hrvatske države agresorskoj politici i četverogodišnjoj okupaciji dijela hrvatskog teritorija. Provedba operacije Bljesak prije 17 godina omogućila je spajanje hrvatskog istoka i zapada autocestom i željezničkom prugom te izlazak na hrvatsku državnu granicu u tom dijelu zemlje. Vojno-redarstvena akcija Bljesak započela 1. svibnja 1995. godine ujutro u 5.21 sati oslobodilačkim akcijama Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova RH. U samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija i deblokirana je autocesta koja je središnju Hrvatsku spojila sa Slavonijom. Oslobađajući zapadnu Slavoniju poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, ranjeno je 162 pripadnika.

Povodom obljetnice vojno redarstvene akcije predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je primio zapovjednike postrojbi koje su sudjelovale u akciji Bljesak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto