Obavijesti

News

Komentari 17

Srb: Za više komemoracija u Jasenovcu krivi su HDZ i SDP

Srb: Za više komemoracija u Jasenovcu krivi su HDZ i SDP
1

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju...

VIDEO

Iz Hrvatske stranke prava (HSP) u srijedu su osudili najave za nekoliko različitih komemoracija umjesto jedne, državne komemoracije u Spomen području Jasenovac, a takvu su situaciju usporedili s tzv. "dvije kolone sjećanja" u Vukovaru, prije nekoliko godina, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te su za to optužili dvije najveće stranke - HDZ i SDP.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju.

To je primjer što se događa kad političke elite, a tu mislim na HDZ i SDP te njihove trabante, koriste određene događaje iz hrvatske povijesti i mjesta stradanja mnogih nevinih, poput Jasenovca i simbola otpora u Domovinskom ratu, Vukovar, za vlastite političke probitke, ocijenio je Srb. 

I HDZ i SDP snose odgovornost i za "podjelu vukovarske kolone " i za višestruko komemoriranje u Jasenovcu, i mi osuđujemo takvo ponašanje, dodao je te naglasio kako u Hrvatskoj moraju postojati vrijednosti i vrednote iznad razine ostvarivanja političkih probitaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prigovorio je HDZ-u za tadašnje podjele u "vukovarskoj koloni", kao i SDP-u oko pitanja komemoriranja u Jasenovcu i tu stranku optužio da koristi svoj utjecaj na nacionalne manjine. Također je ocijenio da se SDP "upinje" ne bi li dokazao tezu predsjednika stranke Zorana Milanovića kako je sadašnja vlada ustašoidna.  Po Srbovim riječima, ta situacija podsjeća na akciju "Labrador" 1991. kad su pripadnici Kontraobavještajne službe tadašnje JNA postavili bombu pred vrata Židovske općine u Zagrebu kako bi diskreditirali Hrvatsku. "To što se danas događa kopija je akcije 'Labrador' i to bez eksploziva samo političkim sredstvima i to je za svaku osudu", mišljenja je Danijel Srb. "Mi to osuđujemo i smatramo da Hrvatska to treba osuditi", dodao je.

Za kandidaturu Vesne Pusić za mjesto Glavne tajnice UN-a rekao je da njena kandidatura ima potporu Hrvatske vlade te ocijenio kako je to osobito neugodna situacija za HDZ  jer joj ta stranka, s jedne strane, daje potporu, a, s druge strane, želi izbjeći bilo kakvu javnu raspravu. "Smatramo da hrvatska Vlada nije smjela podržati osobu koja je izjavila kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH", rekao je i tu izjavu ocijenio "izdajničkom i nedopustivom".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a