Obavijesti

News

Komentari 174

'Sredite te svoje loše momke ili vam šaljem američku vojsku...'

'Sredite te svoje loše momke ili vam šaljem američku vojsku...'
1

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u telefonskom razgovoru svom meksičkom kolegi Enriqueu Peni Nietu slanjem vojske. Ljute ga "loši momci"...

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u telefonskom razgovoru svom meksičkom kolegi Enriqueu Peni Nietu slanjem vojske. Ljute ga "loši momci" u blizini granice koje meksička vojska nije u stanju zaustaviti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:58

Nije jasno na koje je "loše momke" mislio - narko kartele, migrante ili oboje.

- Imate hrpu loših momaka dolje. Ne činite ništa da ih zaustavite. Mislim da je vaša vojska u strahu, ali naša nije pa bih ju mogao poslati da se pobrine za to, rekao je navodno Trump, a prenosi AP pozivajući se na transkripte telefonskog razgovora koji su "iscurili". 

Razgovor Trumpa i Nieta bio je dogovoren s ciljem izglađivanja odnosa narušenih nakon najave predsjednika SAD-a o gradnji zida na granici koji bi Meksiko trebao platiti što su u toj zemlji odlučno odbili.

Iz transkripta nije moguće vidjeti što mu je Nieto odgovorio u razgovoru vođenom prošlog petka. 

Bijela kuća nije komentirala ove informacije dok meksičke vlasti tvrde da nisu točne i da su dvojica predsjednika imala "konstruktivan razgovor". 

'Šaljete mi nove bostonske bombaše'

Washington post piše pak kako je Trump vodio još jedan buran telefonski razgovor i to s australskim premijerom Malcolmom Turnbullom. Sukobili su se oko sporazuma koji je Obama potpisao s Australcima o prihvatu 1250 izbjeglica iz prihvatnih centara u otočnoj državu Nauru i otoku Manus u Papui Novoj Gvineji.

- To je najgori sporazum. Ubit će me politički ovdje zbog toga. Želite mi uvaliti nove bostonske bombaše, urlao je Trump na Turnbulla. 

Umjesto planiranih sat vremena, razgovor je trajao tek 25 minuta.

Zid na granici s Meksikom bit će gotov za dvije godine

Granični zid između SAD-a i Meksika trebao bi biti izgrađen za dvije godine, ocijenio je u srijedu navečer američki ministar domovinske sigurnosti John Kelly.

"Zid će biti podignut najprije ondje gdje je potreban, a potom dovršen cijelom dužinom. Tako to vidim", kazao je na Fox Newsu umirovljeni general. "Stvarno se nadam da će to biti učinjeno u sljedeće dvije godine", dodao je on.

Novi američki predsjednik Donald Trump potpisao je 26. siječnja, pet dana nakon preuzimanja dužnosti, ukaz kojim se određuje "osiguravanje južne granice SAD-a zahvaljujući hitnoj izgradnji zida".

Pod cijenu teške diplomatske krize s Meksikom, Trump želi izgraditi zid dug 3200 kilometara kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju. Prepreke osiguravaju već oko 1050 kilometara granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..