Obavijesti

News

Komentari 61

Srušili dio nasipa oko Lonjskog polja da voda ne poplavi Sisak

Srušili dio nasipa oko Lonjskog polja da voda ne poplavi Sisak
23

Voda koja je otekla iz Lonjskog polja prodrla je dalje i prijeti selu Kraljeva Velika. Stanovnici su ljuti jer ih iz Hrvatskih voda nisu upozorili da će razvaliti nasip

VIDEO

Na poplavljenim područima i dalje je kritično. Izvanredno je stanje u Lipovljanima i Jasenovcu. Elementarna nepogoda proglašena je pak u Vrbovcu, Velikoj Gorici, Rugvici i Pokupskom. Prijeti i novi vodeni val koji se sutra očekuje iz Slovenije.

Djelatnici Hrvatskih voda morali su porušiti dio nasipa oko Lonjskog polja i pustiti vodu da oteče prema obližnjem polju Opeka. Naime, Lonjsko polje se puni vodom iz Save i da to nisu napravili, postojala je velika opasnost da se poplavi čitav Sisak. No voda koja je otekla iz Lonjskog polja prodrla je kroz šumu dalje i trenutačno prijeti selu Kraljeva Velika. U ponedjeljak oko 17 sati voda je bila nadomak prvih kuća. Stanovnici su ljuti jer ih iz Hrvatskih voda nisu upozorili da će razvaliti nasip Lonjskog polja.

Pripravni za evakuaciju 

Zato se nisu pripremili na vrijeme i izgradili zečje nasipe. Ipak podigli su dio nasipa. Nasreću, voda nije prodrla tako brzo kako su predviđali iz Voda pa su mještani još nešto vremena dobili da se pripreme za najgore. Iako su svjesni opasnosti, moral im nije pao. Sve je u pripravnosti i ako će se trebati evakuirati stanovništvo. Crveni križ pripremio je 40-tak kreveta u mjesnom domu za invalide i oboljele evakuirat će u restoran Vukelić koji se nalazi na cesti iz Lipovljana prema Banovoj Jarugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opasnost od poplave prijeti i selu Trebež. S obzirom na to da se vodeni val tek očekuje zbog velikih kiša u Sloveniji i Austriji, nadležne službe predviđaju da će najgore za ovo područje oko Lonjskog polja biti narednih sedam do deset dana.

Voda je prodrla i na područja za koja su mislili da neće poplaviti

Zapovjednik vatrogasne zajednice Lipovljani Zlatko Pješ rekao je da su napravili nadzor bespilotnom letjelicom nad područjem i da je stanje puno gore nego su mislili. Voda je prodrla i na područja za koja su mislili da neće poplaviti. Sava, Krapina, Sutla i Odra i dalje rastu, Kupa pada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1