Obavijesti

News

Komentari 22

Stanovnici Vrbika: Kvart nam je ruglo, ne želimo neboder

Stanovnici Vrbika: Kvart nam je ruglo, ne želimo neboder
11

Grad Zagreb je verificirao program za izradu natječaja za izgradnju poslovnog nebodera na mjestu sadašnjeg paviljona Croatia Lloyd, u Ulici grada Vukovara 62

VIDEO

To je potpuna besmislica. Ljudi s Vrbika bore se za samo malo zelenila. Dosad su već svašta izgradili i kvart nam je postao ruglo. Samo visoke zgrade i nema zelenila, ispričala nam je  Nada Biruš Talan (64), jedna od okupljenih prosvjednika u Mjesnom odboru Vrbik. 

Stanovnici zagrebačkog Vrbika danas su se u 17:30 sati okupili u Odboru. Prosvjedovali su protiv izgradnje velebnog nebodera kojeg navodno gradi Emil Tedeschi. Neboder na devet katova bio bi svega 6 metara udaljen od prve stambene zgrade. 

- To se krši sa svim konceptima izgradnje grada. Pa toga nema ni u New Yorku - komentirali su okupljeni. 
Osim protivljenja izgradnji nebodera, stanovnici Vrbika iznijeli su i zahtjev da se Sveučilišna aleja produži, odnosno da se spoji sa Slavonskom ulicom. Na skup su došle i kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba, Anka Mrak-Taritaš i Sandra Švaljek. 
 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stanovnici zagrebačkog Vrbika protiv izgradnje nebodera u Ulici grada Vukovara 62: "Dosad su već svašta izgradili i kvart nam je ruglo, samo visoke zgrade i nema zelenila. Ne želimo još jednu velebnu građevinu!" Reporter:Paula Osojnik

Posted by 24sata on Wednesday, March 15, 2017

- Najvažnije u ovoj priči je urbanistički koncept. Dio grada od Savske ulice pa do Držićeve ima svoju priču.  Urbanistički koncept je takav da su visoke zgrade iza, a ispred toga zelene površine i onda naprijed manje zgrade. Taj koncept je cijelo vrijeme poštivan, do sada - istaknula je Mrak-Taritaš.  

Na to se nadovezala i Sandra Švaljek koja je rekla kako osnovni problem vidi u demokratskom deficitu.

- Mi u našem gradu nismo podstanari, mi smo vlasnici grada i imamo pravo odlučivati o njemu. Ne moramo plaćati silovanje ovog grada. Moramo imati pravo reći svoje mišljenje - rekla je Švaljek. 

Prosvjednici su nakon sat vremena razgovora u Mjesnom odboru na kraju skupa istaknuli dva temeljna zahtjeva. Od gradonačelnika Milana Bandića traže poništavanje predmetnog natječaja i obustavu gradnje velebnog nebodera u Vukovarskoj 62. Drugi zahtjev tiče se spajanja Sveučilišne aleje sa Slavonskom ulicom u roku od godinu i pol. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk