Obavijesti

News

Komentari 100

Stiže nam ciklona Talija, a s njom i nove te još obilnije kiše

Stiže nam ciklona Talija, a s njom i nove te još obilnije kiše
2

Talija će i na kopno i Jadran donijeti oblake i kišu, no meteorolozi najavljuju da će se vrijeme stabilizirati već za vikend. Kiša je moguća ponegdje na kopnu u subotu

VIDEO

Već sredinom tjedna stiže nova ciklona Talija s kojom se očekuju i obilne kiše, ponajviše u četvrtak koji će na kopnu biti i najhladniji dan, javljaju iz Crometeo centra.

Ugodno i sunčano vrijeme na kopnu zadržat će se do srijede kada se očekuje promjena vremena koja će sa zapada donijeti kišu i pljuskove. Početak dana bit će topao i pomalo sparan s južinom, no uslijedit će pad temperatura i okretanje vjetra na sjeverne smjerove.

Četvrtak će biti oblačan i kišan. U Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj moguća je obilna kiša, mjestimice i preko 40 litara po kvadratnom metru. U Slavoniji će oborina biti manje, a puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Temperatura ne bi trebala prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva, osim u istočnoj Slavoniji. 

Slično će biti i u petak, pa bi količina kiše mogla ponovno izazvati probleme u nekim unutarnjim dijelovima zemlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za vikend bi na kopnu trebalo uslijediti nešto ljepše vrijeme. Očekuje se da će biti sunčano, no nije isključena ni mogućnost padanja manjih količina kiše, posebno u subotu. 

U Dalmaciji će i tijekom srijede biti sunčano, u Zagori uz umjerenu naoblaku, a na sjevernom Jadranu promjenljivo s izmjenama sunca i oblaka. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana, posebno navečer kada će gotovo posvuda biti kiše ili grmljavinskih pljuskova. Zapuhat će slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

Četvrtak će Jadranu pod utjecajem ciklone donijeti umjereno do znatno oblačno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno će biti izraženijih neverina, kada u kratko vrijeme može pasti preko 40 litara oborine po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Na sjevernom Jadranu kasno navečer zamijenit će ga umjerena i pojačana bura. Najviše dnevne temperature bit će od 21 do 26 stupnjeva.

U petak će se na sjevernom Jadranu vrijeme smiriti, no i dalje će puhati bura koja će se pred kraj dana proširiti po većem dijelu obale. U Dalmaciji će i dalje biti umjereno do znatno oblačno uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove, koji će osobito na južnom dijelu biti obilni. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Samo je u zaobalju, uz lokalno jači razvoj oblaka, popodne prolazno moguć slab pljusak s grmljavinom. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

U nedjelju će se nastaviti sunčano i suho vrijeme u većem dijelu Dalmacije. Mogućnost slabog pljuska prijeti Dalmatinskoj zagori i sjevernom Jadranu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a