Obavijesti

News

Komentari 46

Što radi britanska kraljevska obitelj iza zatvorenih vrata?

Što radi britanska kraljevska obitelj iza zatvorenih vrata?
7

Svećenik Jack Kellet, koji je znao održavati mise za Windsore - najpoznatiju obitelj na svijetu, otkrio je kako je izgledala njihova svakodnevnica i kako su se ponašali

VIDEO

Vikar Jack Kellet (86) je 1981. godine dobio pozivnicu da provede vikend sa britanskom kraljevskom obitelji na njihovom imanju u Balmoralu. To se dogodilo nekoliko mjeseci nakon što su se princ Charles i pokojna princeza Diana vjenčali.

Otkrio je nepoznate detalje o Windsorima i o njihovom pravoj prirodi - čime se zabavljaju, o čemu najčešće razgovaraju i zbog čega se najviše svađaju.

Kraljevsko imanje Balmoral

Odmah na samom dolasku su ga upozorili da očekuje 'masne' viceve i da se ne obraća kraljici koju ionako neće vidjeti do večere u 20 sati. No kad je stigao nitko ga nije dočekao, a prva osoba koju je ugledao bila je upravo kraljica Elizabeta koja je krenula u šetnju sa svojih šest pasa. Imala je maramu na glavi, osmjehnula mu se, mahnula i prošla pored njega. No nakon nekoliko metara vratila se i obratila mu se:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oprostite, mislila sam da sam vas prepoznala kao dio osoblja, a onda sam iznenada shvatila da ćete vi držati propovijed ovog vikenda. Zar vas baš nitko nije dočekao? - upitala ga je britanska kraljica. 

Odmah je pozvala slugu koji mu je pokazao sobu u kojoj će boraviti i rekao mu da će po njega doći sat vremena prije večere. Još ga je pitao hoće li izgovoriti molitvu prije večere.

Prinčevi ne vole duge molitve

- Nadam se da mi nećete zamjeriti, ali rečeno mi je da vas pitam hoće li molitva biti duga ili kratka? - pitao ga je sluga, a kad mu je svećenik Jack rekao da će biti kratka ovome je laknulo.

 - Princu Andrewu će biti jako drago zbog toga - objasnio je sluga te ispričao kako im je prošli tjedan u posjeti bio svećenik koji je imao tako dugu molitvu da su svi mislili da su na propovijedi.

Pixsell  Braća princ Edward (lijevo) i princ Andrew (desno)

Nakon večere, kraljičin sin Andrew je pozvao Jacka i čestitao mu pred svima. Svećenik se začudio jer nije odmah shvatio o čemu govori

Petnaest minuta i 32 sekunde! Pa dužina vaše propovijedi! - kazao je Andrew i priznao mu kako je uključio štopericu.

Nekoliko godina kasnije, stariji svećenik s kojim je Jack razgovarao mu je ispričao da čim je počeo molitvu s "Milostivi bože, zahvaljujemo ti na ovoj hrani", kraljičin suprug princ Philip ga je prekinuo rekavši: "Amen". I to je bilo to.

Princ Andrew, koji je tada bio tinejdžer, mu se taj vikend ispričao i zbog galame koju su stvarali on i brat Edward jer su cijele noći galamili i tulumarili s prijateljima.

Princeza Margaret i osunčani dekolte

U neugodnu situaciju ga je dovela kraljičina sestra Margaret koja mu se previše unosila u lice dok je razgovarala s njim. Kako je bila veoma sitna morao je spustiti pogled kako bi razgovarao s njom. Nezgodno je bilo što je izrez njezine haljine bio predubok pa nije mogao ne primijetiti njezin 'osunčani dekolte'.

Wikipedia - Kraljičina sestra, princeza Margaret

U tom trenutku u sobu su ušli Charles i Diana. Jack se sjeća da mu se Diana učinila mnogo višom nego što ju je zamišljao. I kao da je bila svjesna te svoje građe pa je imala rezervirano držanje. 

- Ta djevojka je imala užasno djetinjstvo. Kraljica se nada da će nas prihvatiti kao svoju obitelj - prokomentirala je Margaret princezu Dianu koja je tada imala tek 20 godina.

Kraljičina majka voljela je tulumariti

Nakon večere kraljica je bila šokirana, jer joj se njezina majka, koja je ostala u Londonu, nije javljala na telefon. Došla u prostoriju i rekla pred svima:

- Što mislite o ovome? Moja majka je previše zauzeta da mi odgovori na poziv. Ma zamislite, kraljici i šefu Commonwealtha zabranjeno je da zovu rođenu majku? Ja se brinem za kraljicu majku jer ju boli noga, a kada sam je pozvala, rečeno mi je da je organizirala koktel zabavu i da ne želi da je uznemiravaju. Bolesna noga i koktel zabava! - kazala je kraljica Elizabeth i nasmijala sve prisutne. 

Wikipedia - Kraljičina majka bila je brza na jeziku, voljela je zabave i piti džin

Kad je sutradan nakon ručka odlučio prošetati po imanju, sreo je kraljicu i s njom dugo razgovarao. Prisjeća se da je bila opuštena i pristupačna u razgovoru. Svećenik je tada spomenuo kako se priča da su ona i njezina sestra jednom prošetale po jednom od najpoznatijih londonskih parkova, Royal Parku.

- Kako ne, prošetale smo. Ja i dalje znam otići tamo u šetnju - kazala je kraljica i na iznenađenje svećenika Jacka rekla da je građani uopće ne prepoznaju.

Wikipedia -  Kraljevski supružnici sa predsjednikom Reaganom i njegovom suprugom 

- Volim prošetati kad god sam u prilici. Jednog ljeta, kada smo plovili oko otoka šetala sam parkom i u povratku primijetila čovjeka koji je kroz dvogled promatrao kraljevsku jahtu. Upitala sam ga: 'Jeste li vidjeli nešto?', a on mi je odgovorio: "Doslovno ništa. Buljim ovdje više od sat i pol i nijednom nisam ugledao kraljicu"Ja sam mu odgovorila da pričeka jer da će kraljica možda prošetati parkom - ispričala je Jacku kraljica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke