Obavijesti

News

Komentari 202

'Strah me što će biti s obitelji': Majka osmero djece ima tumor

'Strah me što će biti s obitelji': Majka osmero djece ima tumor
3

Marija je sad na bolovanju. Njezin suprug će također ići na bolovanje jer mora na drugu operaciju. Primanja su im minimalna, a moraju platiti stanarinu, režije...

VIDEO

(Identiteti korisnika pomoći su skiveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći. ) 

Njihovoj obitelji treba: 

  • hrana
  • građevinski materijal (pijesak, gips ploče...)
  • drva za ogrjev
  • lož ulje
  • sjeme
  • pilići

Iz  mjeseca u mjesec se zadužujemo, moramo tražiti tuđu pomoć, borimo se jako, radimo, govorimo sebi stalno bit će bolje, ali ne ide. Pucamo po šavovima, nekad nam je jako teško, a opet znamo da ima ljudi kojima je gore nego nama, kaže Marija. Ona i suprug Pero žive u Dugom Selu i imaju osmero djece koja su još maloljetna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marija je nedavno saznala da ima tumor dojke. Na pitanje o bolesti Marija je počela plakati. O tome joj je teško govoriti i boji se što će biti u budućnosti. Ipak smogla je snage i ispričala kako je saznala za bolest.

Mora na operaciju

- Sve je počelo bez veze, upalila mi se žlijezda. Liječnica mi je dala lijekove, ali nije prolazilo i kvrga je rasla. Sada se ne povećava. Idem na kontrole u bolnicu, a u siječnju moram na operaciju. Liječnici mi trenutno ne mogu reći ništa više i tek kad me operiraju znat će da li je dobroćudan ili zloćudan i koliko se proširio. Jako me strah što će biti, a još mjesec dana moram živjeti u neizvjesnosti - kaže Marija. 

Ona je radila i zarađivala za obitelj no sada je zbog bolesti na bolovanju. Suprug je zaposlen, ali će ići na bolovanje, čeka na drugu operaciju.

Sva djeca spavaju u jednoj prostoriji

- Primanja su nam minimalna, a plaćamo stanarinu, režije, hranu. Djeci moramo platiti pokaze za vožnju do škole - kaže Marija. Kuća u kojoj žive je puna vlage. Ne mogu si priuštiti grijanje više od jedne prostorije pa sva djeca spavaju u jednoj sobi. 

- Nemamo ni lož ulja niti drva dovoljno da bi ugrijali sve tri prostorije u kući. Grijemo samo jednu. Ne želimo da se djeca razbole pa onda u njoj i spavaju - objašnjava Marija. Moli sve koji imaju viška građevinskog materijala da i pomognu da si urede kuću kako bi se u njoj moglo normalno živjeti. Obitelj treba i hranu, a budući da žive na selu žele uzgajati piliće, a na proljeće i posaditi povrće.

- To bi nam puno pomoglo jer bi sami uzgajali hranu pa bi mogli uštedjeti nešto novaca - kaže Marija.    

Ako im želite pomoći, javite se: 

Udruga Mali zmaj

mobitel: 091/567-0618

Adresa: 

Maksimirska 115 (prostor u podrumu, zvati prije dolaska jer na ulazu u zgradu nema zvona)

10 000 Zagreb 

web stranica: www.malizmaj.hr

predaja donacija: radnim danom od 9 do 10 i od 17 do 18 sati 

mobitel za predaju donacija:  091/567-0618

Pročitajte više o temi na stranici 24anđeli


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!