Obavijesti

News

Komentari 35

'Strahuje za svoj život. Još se noću budi u stravičnim kricima'

'Strahuje za svoj život. Još se noću budi u stravičnim kricima'
1

Na sudu u Pazinu u četvrtak je održano pripremno ročište za suđenje Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov koji su od rujna 2015. do srpnja 2016. 43-godišnju Slavonku držali u ropstvu

VIDEO

Na sudu u Pazinu u četvrtak je bilo pripremno ročište za suđenje Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov, koji su od rujna 2015. do srpnja 2016. držali 43-godišnju Slavonku u ropstvu, tukli je, zalijevali solnom kiselinom, gasili čikove na njoj i iživaljavali se na ostale najbolesnije načine. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Na njemu se nisu pojavili ni optuženi ni žrtva jer to nisu obavezni. Sud na pripremnom ročištu određuje svjedoke, dokaze i termine budućih rasprava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suđenje Šalovima trebalo početi početkom siječnja. Kako neslužbeno doznajemo, ropkinja obitelji Šalov, koja se trenutačno nalazi u sigurnoj kući, strahuje za svoj život, provodi nemirne noći u kojima se uz vrisak budi. Kako dani odmiču, sve je svjesnija onoga što joj se događalo, strah je neprestano prisutan. Ona se ne boji samo za sebe nego i za roditelje, sestre i svoga sina.

- Sama pomisao da bi im se nešto moglo dogoditi, tako su joj prijetili supružnici Šalov, posebno Vjeran, koji joj je i onog dana kad su po nju došle sestra i majka rekao da pazi što govori, nju izluđuje - rekli su obiteljski prijatelji nesretne žene.

Kako nam otkrivaju, tužna je jer predstojeći Božić i Novu godinu neće dočekati sa svojim najmilijima.

- Još joj u ušima odzvanjaju riječi Vanese Šalov od proljetos. Tad joj je rekla kako nije zaslužila slaviti Uskrs. Nije mogla vjerovati da će se ta prijetnja produžiti i na Božić - ispričali su nam.

Bračni par Šalov terete za kaznena djela protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, protupravno oduzimanje slobode i teške ozljede. Strašne i mučne detalje iz optužnice protiv supružnika Šalov prvi smo objavili u 24sata.

- Vjeran je uzeo poveći kuhinjski nož te me oštricom porezao na prsištu i lijevom ramenu. Nisam mogla pobjeći... Prikliještili su me uz sudoper... Svako malo su me tukli. Vjeran najviše. Od silnih i snažnih udaraca šakama po licu, rebrima i cijelom tijelu često sam posrtala, a nerijetko bih pala na pod - otkrila je u iskazu nesretna Slavonka.

Prema optužnici, Vjeranova supruga huškala ga je da napada žrtvu.

- Jedanput mi je meso malo zagorjelo. To je bio povod da me Vjeran izudara - ispričala je istražiteljima 43- godišnjakinja.     

Moja branjenica je u teškom stanju

Jasna Špiranović, odvjetnica Slavonke koja je bila robinja Šalovih, kaže da njena branjenica još trpi psihičke i fizičke boli.

- U teškom je stanju. Ona i njena obitelj samo žele da ova agonija što prije završi - rekla je Špiranović.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović