Obavijesti

News

Komentari 157

Selfie smrt? Struja na vlaku je ubila mladića, a drugi ozlijeđen

Selfie smrt? Struja na vlaku je ubila mladića, a drugi ozlijeđen
1

Mladići su se na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci popeli na željezničku kompoziciju, a potom i na kontejner. Strujni udar mladića je usmrtio na licu mjesta dok je drugi teško stradao

VIDEO

Parkirali su automobil uz prugu u blizini kontejnerskog terminala Brajdica u Rijeci i krenuli prema jednom od kontejnera. Umjesto zajedničke fotografije na vrhu kontejnera, koju su navodno planirali, nepromišljenost je mladića (20) s područja Istre koštala života, a njegov prijatelj (19) teško je ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

- Mladići su se u petak oko 11.35 sati popeli na željezničku kompoziciju, a potom i na teretni kontejner koji se na njoj nalazio. Visoki strujni napon jednog je mladića odbacio i teško ozlijedio, a drugi je poginuo na licu mjesta - rekli su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj te su dodali kako je s dvojicom stradalih prijatelja bila i djevojka (19).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ona je u trenutku nesreće bila uz parkirani automobil i, nasreću, nije ozlijeđena. 
Hitna pomoć teško ozlijeđenog 19-godišnjaka prevezla je u KBC Rijeka, ali ne znamo je li on u životnoj opasnosti. Liječnici su ga stavili u induciranu komu - dodali su u riječkoj policiji.

U KBC-u Rijeka nisu nam htjeli davati nikakve informacije o stradalome mladiću, pa tako nije poznato kakve je ozljede pretrpio i jesu li ga liječnici zatekli pri svijesti. Prijatelji su inače s područja Istre, no ne zna se iz kojeg točno mjesta. Navodno je njihov parkirani automobil pulskih registracija. Djevojka (19) koja je u trenutku nesreće bila uz automobil bespomoćno je gledala kako joj strujni udar napona od oko 25.000 volti ubija i teško ozljeđuje prijatelje. Navodno su nju, koja je bila u teškom šoku, također prevezli u bolnicu, gdje su joj liječnici pružili pomoć na njezin zahtjev.

- Čuo sam jak prasak i buku. Kad sam došao do prozora i kroz njega pogledao što se događa, na nekih 200 metara od kuće vidio sam da nešto gori. Čovjek je gorio na kontejneru - u šoku nam je ispričao čitatelj iz Rijeke koji je svjedočio nesreći. Vidio je djevojku kraj automobila, a potom i policiju kako trči oko mjesta tragedije. Neki od očevidaca ove jezive tragedije u petak su na društvenim mrežama pisali kako se preminuli mladić penjao na kontejner vlaka da bi se na njemu fotografirao, a da ga je teško ozlijeđeni prijatelj pokušavao spasiti nakon udara struje. Prema navodina očevidaca, prijatelji nisu ušli u područje kontejnerskog terminala nego je nesreća bila na pruzi uz terminal, a to područje nije ograđeno i tamo može doći bilo tko. U trenutku zaključenja ovog broja policijski je očevid još trajao, pa ostali detalji tragedije nisu bili poznati.

Samo tjedan dana ranije, točnije - u petak, 30. prosinca prošle godine, dječak (15) iz riječkog naselja Krnjevo teško je stradao na području željezničkoga kolodvora Sušak - Pećine u Rijeci. Stradao je također od strujnog udara nakon što se penjao po teretnom vagonu, a potom došao i u doticaj s električnom mrežom. Snažan strujni udar odbacio je dječaka na tlo pored vagona. Našli su ga s višestrukim teškim ozljedama, nakon čega ga je tim Hitne medicinske pomoći prevezao na Hitni trakt riječkoga KBC-a. Inače, Krnjevo, u kojemu mladić živi, na suprotnom je dijelu grada od mjesta na kojem je nastradao, pa se nije znalo što je dječak radio na kolodvoru Sušak - Pećine i je li u trenutku nesreće netko bio s njim.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović