Obavijesti

News

Komentari 125

Strava kod Čakovca: Žena (70) je sjekirom pokušala ubiti psa

Strava kod Čakovca: Žena (70) je sjekirom pokušala ubiti psa
2

PU međimurska primila je kaznenu prijavu muškarca (46) koji je navodno prijavio vlastitu majku za teško ozlijeđivanje njemačkog ovčara nepoznatog vlasnika. Pas je jedva preživio

VIDEO

Policijska uprava međimurska u četvrtak, 1. prosinca u poslijepodnevnim satima zaprimila je kaznenu prijavu na zapisnik od 46-godišnjeg muškarca iz koje proizlazi da je u Celinama, krajem studenoga došlo do težeg ozljeđivanja njemačkog ovčara, nepoznatog vlasnika. Ozlijeđeni pas zbrinut je u Veterinarskoj ambulanti u Čakovcu, priopćila je policija. 

O događaju izviješteno je nadležno državno odvjetništvo. U tijeku su kriminalistička istraživanja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Kako smo već pisali, psa s ogromnom ranom na glavi pronašli su u srijedu 30. studenoga oko 13 sati u selu Celine, oko 12 kilometara od Čakovca i odmah su ga operirali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Operacija je uspješno prošla. Hvala još jednom Mario Možanić i Dušanka Kozjak Antonović, veterinarska ambulanta Mr. Kvakan Čakovec. Prvi grč je prošao, nadamo se i potpunom oporavku. A sad, on treba lijepo ime. Star je negdje oko 3-4 godine...

Posted by Azil Prijatelji Čakovec on Wednesday, 30 November 2016

- Takav je hodao selom. Ljudi su ga vidjeli pa su zvali komunalnog redara koji ga je pokupio i odveo ga u veterinarsku ambulantu u Čakovcu gdje je hitno operiran. Nažalost, ovo se događa sve češće - rekla je predsjednica Azila Prijatelji Čakovec Aleksandra Hampamer i dodala da na području Međimurja ima 12 romskih naselja gdje se nalazi više od 2000 pasa koji nisu cijepljeni ni čipirani. 

- Azil je prepun i troškovi su ogromni baš zbog toga. Taj pas nije bio u romskom naselju, ali nije čipiran i ne zna se tko mu je vlasnik. Operacija je bila uspješna - rekla je i dodala da se nadaju da će pas biti ok. 

- Prvi grč je prošao, ali ćemo vidjeti. Nema ime, star je oko tri do četiri godine - rekla je.

Starica ga je pokušala ubiti sjekirom - bez razloga

Kako navodi e-međimurje, psa je sjekirom pokušala ubiti 70-godišnja žena. U tome nije uspjela - njemački ovčar je pobjegao, a potom cijeli noć lutao selom s jezivom ozljedom na glavi. Doslovce mu se vidio mozak.

Navodno je žena napuštenog psa prvo nasilno uvukla u svoje dvorište, te ju je u prvom pokušaju da ga ozlijedi spriječio  susjed. No, onda je psa odvukla dalje od kuće, u šikaru iza dvorišta. I tamo ga odlučila ubiti iz čistog mira, bez razloga.

Ženu je policiji prijavio njezin sin

Policiji ju je navodno prijavio vlastiti sin.

- Imam dva psa i pet mačaka. Obožavam životinje. No, ona ih mrzi. To je stari način razmišljanja, ona psa i mačku ne vidi kao živo biće. Na policiji je sve priznala, ali se ne kaje, jer uopće ne razumije što je krivo napravila - rekao je za Jutarnji.hr njezin sin, koji je užasnut onim što je njegova majka napravila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto