Obavijesti

News

Komentari 61

Strava u ime znanosti: Organi otkazali, ostali su bez prstiju...

Strava u ime znanosti: Organi otkazali, ostali su bez prstiju...
1

Muškarci koji su 2006. sudjelovali u testiranju lijeka u bolnici u Londonu sada su za dokumentarac BBC-a ispričali svoju stravičnu priču. Kažu da su doživjeli scenarij iz horor filmova...

VIDEO

Šestorica muškaraca su u ožujku 2006. godine sudjelovala su u testiranju lijeka koji je, nadali su se znanstvenici, trebao manipulirati imunološkim sustavom i znatno poboljšati liječenje raka. No, ispitanike su zadesile zastrašujuće nuspojave.

Vrištali su od bolova, naticala im je glava, povraćali su, otkazivali su im organi, a neki su morali amputirati prste na šakama i stopalima. Kažu da je bilo kao u "horor filmovima". 

Testiranje lijeka provedeno je u bolnici u Londonu, vodila ga je američka kompanija Parexel, a "pokusni kunići" bili su muškarci starosti između 19 i 34 godina, piše The Sun. Lijek je prvi put testiran na ljudima nakon što je uspješno testiran na majmunima.

Ryan Wilson bio je jedan od ispitanika. U vrijeme kad je testiranje počelo, imao je 21 godinu. U bolnici je proveo četiri mjeseca, te su mu morali amputirati dijelove prsta i stopalaI Rob Oldfield je bio u grupi 'pokusnih kunića'. Tada je imao 31 godinu i nedavno se vratio iz Los Angelesa gdje je pohađao tečaj za glumce. 

- Moj prijatelj je prije sudjelovao u testiranju lijekova i predložio mi da se javim. Ponudili su nam 2000 funti i to je bio dobar iznos - rekao je Oldfield.

Dodaje kako mu je to zvučalo interesantno i kako je htio dati doprinos znanosti. 

- Lijek je bio testiran u laboratoriju i vlada je dala zeleno svijetlo, pa što je moglo krenuti krivo? - kaže Oldfield. 

Kakve su sve stravične muke prolazili otkrili su u dokumentarcu BBC-a, koji će se emitirati u utorak navečer, a sada su objavili tek djelić onoga što će prikazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca