Obavijesti

News

Komentari 5

Studentski zbor: Filozofski fakultet je talac svog dekana

Studentski zbor: Filozofski fakultet je talac svog dekana
1

Studentski zbor u priopćenju navodi kako nakon prethodnih dviju sjednica Vijeća Filozofskog fakulteta, i treća sjednica nije dovršena, "a moglo bi se reći da nije ni započela"

VIDEO

U povodu sjednice Fakultetskog vijeća Studentski zbor zagrebačkog Filozofskog fakulteta priopćio je u srijedu kako taj fakultet "nastavlja biti talac autokratskog vladanja dekana Vlatka Previšića i njegova okrnjenog dekanskog kolegija".

Studentski zbor u priopćenju navodi kako nakon prethodnih dviju sjednica Vijeća Filozofskog fakulteta, i treća sjednica nije dovršena, "a moglo bi se reći da nije ni započela".

Prethodna sjednica nije bila ni dovršena, jer nije zaključena točka o prijedlozima razrješenja i imenovanja prodekanica. Zbor navodi kako je dekan, nakon što Vijeće nije prihvatilo razrješenje Branke Galić, prodekanice Filozofskog fakulteta za znanost i međunarodnu suradnju, uz prihvaćanje razrješenja Vlaste Erdeljac, prodekanice za nastavu i studente, prekinuo sjednicu, ne predloživši imenovanje novog prodekana za nastavu i studente.

"Drugim riječima, 8. sjednica Vijeća nije mogla ni započeti, jer točka sa 7. sjednice nije završena", priopćeno je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbor ističe kako je, unatoč tome, dekan Previšić inzistirao na otvaranju 8. sjednice, čime je izazvao burnu reakciju brojnih članova Vijeća, te u dnevni red nije uvrstio neke točke koje su na vrijeme urudžbirane, među kojima je i prijedlog profesorice Galić, "koju je s posebnom odlučnošću odbijao uvrstiti".

"Uslijed toga, cijela sjednica svela se na raspravu o dnevnom redu i dekanovu pokušaju da nametne dnevni red sjednice bez završavanja prethodne", dodaje se.

Navode kako je rasprava o dnevnom redu trajala gotovo tri sata, "budući da je dekan opet opstruirao funkcioniranje sjednice Fakultetskog vijeća", i to "u nimalo civiliziranom tonu". "Dekan je u više navrata ignorirao javljanja pojedinih članova Vijeća, ponajprije studentskih predstavnika, a nije se, tvrdi Zbor, suzdržao ni od ponovnih seksističkih izjava, podsjećajući jednu od članica Vijeća na njezin nedavni povratak s porodiljnog dopusta, "čime ju je želio diskreditirati u raspravi".

Podsjeća se kako, uz nazivanje članice Vijeća 'ženskom glavom' ranije ove akademske godine, "to nikako nije dekanov prvi ispad te vrste".

"Time je dekan dokazao da nije u stanju voditi sjednicu Fakultetskog vijeća, što je posljedica vidnog nepovjerenja koje mu mnogi članovi Vijeća iskazuju, a jedini zaključak sjednice je da Filozofski fakultet nastavlja biti talac autokratskog vladanja dekana Previšića i njegova okrnjenog dekanskog kolegija", stoji u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.