Obavijesti

News

Komentari 0

Styria:SCOOL nam je proširila vidike, to je odlično iskustvo

U subotu 12.11. panel diskusijom „Što nakon fakulteta?“ i svečanom dodjelom certifikata obilježen je završetak  5. generacije Styria:SCOOL akademije

VIDEO

Styria:SCOOL akademija redovito se održava od 2012. godine i na nju se mogu prijaviti svi studenti bez obzira na studij i njihovo usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Cilj akademije je pružiti priliku studentima za nadogradnju njihovog znanja te im omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije. 

Styria:SCOOL akademiju ove godine pohađalo je 20 studenata koji su odabrani kroz selekcijski proces od ukupno 113 prijavljenih s 12 različitih fakulteta. 

Svi polaznici prošli su stručni edukacijski program od strane Styrijinih stručnjaka unutar kojeg su dobili praktični uvid u poslovanje medijske grupacije kroz predavanja i upoznavanje s radom različitih odjela unutar  Styrijinih poduzeća. Završetak akademije rezerviran je za prezentiranje timskih projekata pred žirijem. Na taj način studenti dobivaju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje.

Styria:SCOOL zaokružena je panel diskusijom  „Što nakon fakulteta?“ na kojem su polaznici akademije te ostali zainteresirani studenti čuli savjete i osobna iskustva o počecima svojih karijera od strane panelista. U panelu su bili: Jasna Berket-Bakota (24sata) , dr.sc. Boris Jokić ( Institut za društvena istraživanja), Matija Krznar (Spin City)  i bivši Styria:SCOOL polaznici: Ivan Todorović (ITmedia) i Sunčica Zdunić (Zagrebačka banka).

Svi panelisti donijeli su svoju perspektivu na temu što nakon fakulteta i kako bi jedna mlada osoba trebala znati čime se želi baviti u životu, a publika je cijelo vrijeme aktivno sudjelovala.  


Dijeleći svoja osobna iskustva s kraja studentskog i početka radnog života, panelisti su se složili oko jedne bitne stvari: griješiti je nužno i neuspjeh je temelj svakog uspjeha. Ohrabrili su i nadahuli studente i ostale prisutne svojim sjećanjima i dogodovštinama. Iako je studentski život svima u pamćenju kao nezamjenjivo razvojno iskustvo, slažu se i oko toga da je mladim ljudima pri kraju studija iznimno teško odvažiti se u skok na tržište rada. Iako je put svakog od studenata individualan, kako je zaključio dr.sc. Boris Jokić, treba se odvažiti i "razbiti nos". "Zaboravit ćeš bol, a ostat će ti sjećanje na svoju glupost i odvažnost - to je nezamjenjivo".

Nakon zanimljive diskusije, certifikate je najboljima uručila direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Styriji Ivana Krajinović, a nakon toga i ostalim polaznicima. Prvo mjesto je osvojila Martina Marić, studentica socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, drugo je pripalo Filipu Bunjevcu, studentu Visoke poslovne škole Zagreb, a treće mjesto je zaslužila Maja Perić s Ekonomskog fakulteta.

Ususret novoj generaciji

Nakon 5 održane generacije i ukupno 88 studenata koji su prošli akademiju s 16 različitih fakulteta iz 6 gradova u dvije države, kreće se u planiranje programa Styria:SCOOL akademije za 2017. godinu.

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL akademiji pozivamo da nam pošalju svoj životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr. 

Siguran da je to pravi izbor za moju budućnost

- Moj glavni izazov je što me puno toga zanima i nisam sigurna čime se točno želim baviti u životu. Upravo zato sam htjela uvid u svijet medija i sada radim u Odjelu medijskih rješenja u Styriji kako bih shvatila je li to za mene - objasnila je prvoplasirana Martina Marić.

Filipu je SCOOL akademija potvrdila da je napravio dobar izbor fakulteta.

- Studiram marketing i nakon Styria:SCOOL akademije sam siguran da je to pravi izbor za moju budućnost. Stipendiju od 9.000 kuna koju sam osvojio ću uložiti u svoje daljnje obrazovanje, a čim se otvori marketinško mjesto u Styriji želim postati dio tima te uspješne kompanije - rekao je.

- Pozivam sve studente da se prijave jer je ovo izuzetan i hvalevrijedan projekt. Pomogao mi je da utvrdim što želim raditi u životu - istaknuo je Filip Bunjevac.

Maji je ovo bilo korisno jer se odlično nadovezalo na teoriju koju je dobila na fakultetu. 

- Imali smo predavače iz svakog segmenta poslovanja i to mi je proširilo vidike. Radila sam s dobrim ambicioznim ljudima i ovo je bilo stvarno jedno lijepo iskustvo - ispričala nam je oduševljena studentica.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21