Obavijesti

News

Komentari 62

Suđenje monstruoznom ocu: Ostavio sina da umre u autu?

Suđenje monstruoznom ocu: Ostavio sina da umre u autu?
11

Amerikanac Justin Ross Harris ostavio je svog sina u autu dok je bio na poslu. Dijete je umrlo od hipertermije, a tužiteljstvo, zbog neobičnih okolnosti, smatra da se Harris htio riješiti dječaka...

VIDEO

Nastavlja se suđenje Justin Ross Harrisu iz američke države Georgije koji je u lipnju 2014. godine ostavio dvogodišnjeg sina Coopera u autu dok je bio na poslu te tako prouzrokovao njegovu smrt. I dok Harrisovi odvjetnici tvrde da je on dobar otac koji ima problema s pamćenjem, tužiteljstvo ga, osim za smrt sina, optužuje i za slanje poruka maloljetnim djevojkama, prenosi CNN.

Reuters

Dječak bio satima u vrućem autu

Naime, bio je to još jedan običan lipanjski dan - Harris je, na putu prema poslu, trebao ostaviti sina Coopera u vrtiću. Ipak, to nije napravio, već je produžio na posao. Sina je ostavio u autu, a na pauzi za ručak otišao je ostaviti stvari u prtljažnik i Coopera, koji je već u to vrijeme bio mrtav, nije ni primijetio već se bezbrižno vratio na posao. 

Tek je nakon posla, vozeći se prema kinu, prijetio da na stražnjem sjedalu sjedi mrtav dječak. Zaustavio je auto na obližnjem parkiralištu i počeo vrištati dok su slučajni prolaznici zvali hitnu pomoć. 

CBS

Sumnjiva pretraživanja na internetu

Justin Ross Harris uhićen je isti dan, a autopsija je pokazala da je sin Cooper umro od hipertermije, odnosno, stanja povišene tjelesne temperature. 

Istražitelji koji su radili na slučaju kasnije su saznali da je Harris, nekoliko dana prije Cooperove smrti, na internetu pretraživao pojmove poput "djeca u vrućim autima" te "kako preživjeti zatvor".

Facebook

Istraga  je pokazala da je taj dan Harris primio nekoliko mailova od odgajateljica iz vrtića gdje je trebao ostaviti dijete. Isto tako, pokazalo se da je Harris imao zanimljiv online život. Koristio je nekoliko  "dating" stranica te u dopisivanju s jednom djevojkom konstatirao da mu nedostaje vrijeme koje bi posvetio samo sebi.

Facebook

Dječakova majka zatražila rastavu

No to nije sve - nekoliko dana prije sinove smrti posjetio je prostitutku, a u optužnici stoji da je slao poruke maloljetnim djevojkama. Zbog svega ovog tužiteljstvo smatra da Harris više nije htio imati Coopera u svom životu. 

Nakon svega, supruga Leanna u veljači ove godine podnijela je zahtjev za rastavu. Hoće li Harris kraj braka dočekati u zatvoru ili na slobodi - još se ne zna. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u