Obavijesti

News

Komentari 153

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Nijemci traže doživotni zatvor

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Nijemci traže doživotni zatvor

Suđenje Perkoviću i Mustaču nastavilo se u Münchenu. Sudac Dauster pokušava, dodavanjem termina ročišta, postići da presuda bude prije ljetne stanke, a obrana odgađa

VIDEO

Liječnik hitne pomoći Peter Loser pregledao je Perkovića u stanci suđenja. Njegov nalaz potvrdio je onog iz zatvora kojeg je dobio i sudac Manfred Dauster.  Iz zatvorske bolnice dali su podatke EKG-a i potvrdu kako nema osnove za tvrdnju da je Josip Perković nesposoban pratiti raspravu na ročištu, prenosi hrt.

Odvjetnica Zurr podnijela je ispred obrane podnesak kojim traže izuzeće cijelog sudskog vijeća, zato što je 19. srpnja htjelo nastaviti u 16 i 30 ročiste, unatoč lošem zdravstvenom stanju Josipa Perkovića, a temperature su jako visoke. Tvrde kako je morao dugo čekati pregled u loše prozračenoj ćeliji i nabrojili su niz bolesti 71-godišnjaka, probleme s kralježnicom i dijabetesom.

Perković nije htio početi govoriti

Zatim je uslijedila opet stanka tijekom koje je publici, liječnicima i svima drugima postalo jasno kako obrana želi dobiti na vremenu i odgoditi završnu riječ državnog odvjetništva, barem dok ne pripremi i dok ne završi svoje izlaganje Josip Perković. 

Manfred Dauster zakazao je jos tri dodatna ročista budući da je formalno završen dokazni postupak, a obrana nije uspjela srušiti suđenje i postići izuzeće sudaca. Do ljetne stanke 3. kolovoza, trebali bi tužitelji pa obrana iznositi završne riječi. Na kraju imaju mogućnost govoriti i Josip Perković i Zdravko Mustač. 

"Mustač i Perković sudjelovali su u ubojstvu  Đurekovića"

Tužitelj je naglasio kako je optužnica potvrdila, obojica i Mustač i Perković sudjelovali su, a ne samo pomagali u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovica. U slučaju sudjelovanja, kazna je u Njemačkoj doživotni zatvor, koji bi, ako bi bili prema toj tvrdnji tužitelja osuđeni, prema ovdašnjim propisima, služili bi kaznu u jednom od zatvora u Hrvatskoj. 

Viši državni odvjetnik Weiss iznosio je pojedinačno sadržaj izvođenih dokaza, navodeći tvrdnje o ključu garaže tiskare, o krivnji dvojice optuženih, o isprepletenosti partije i države u Jugoslaviji, govorio je o suradnji sigurnosnih službi, a rekao je, civilne su imale prednost u djelovanju protiv neprijatelja. Tužitelj Weiss govorio je o nadležnostima i organizacijskoj strukturi sigurnosnih službi, posebno naglasavajuci II. upravu SDS-a Hrvatske za borbu protiv neprijateljske emigracije.  Objašnjavao je zapovjedne linije u SDS-u, ulogu Vijeća za zaštitu ustavnog poretka i uloge sekretara-ministara, ali i ulogu Perkovića i Mustača u službi. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca