Obavijesti

Promo sadržaj

Sva sam pocrvenila od srama zbog neznanja engleskoj jezika

Sva sam pocrvenila od srama zbog neznanja engleskoj jezika
8

Želite brzo početi govoriti engleski? Dosadile su Vam neuspješne metode i bubanje riječi napamet? Nepoznavanje jezika je Vaš kompleks?

Upoznajte priču žene koja je, nakon što je ponižena na sastanku s poznanicima, odlučila ekspresno savladati engleski.

Ponovno se vratila noćna mora iz gimnazije

Ovo je trebalo biti lijepo popodne provedeno u grupi starih prijatelja. Sve bi bilo sjajno da nije tog užasnog srama koji proizlazi iz mojeg nepoznavanja engleskog. Ovaj dan neću zaboraviti do kraja života. 

Veselila sam se što ću vidjeti prijatelje iz škole, međutim, nisam znala da će na sastanak doći i Ana. Ponovno se vratila noćna mora iz gimnazije. Godinama mi se rugala, gnjavila na sve moguće načine, a baš prije mature mi je otela dečka! Na sastanak je naravno došla kao da je baš sišla s modne piste, a osim toga je dovela zgodnog Talijana kojeg je upoznala na ljetovanju. Objasnila je da ga nije htjela ostaviti samog cijelo popodne. Nažalost, sjeo je pored mene.

Paar mit Beziehungsproblemen

Nisam znala reći ni kako se zovem! 

Molila sam se Bogu da me taj Talijan ništa ne pita. Međutim, nisam imala toliko sreće. Baš kad je zavladala potpuna tišina, odlučio se za razgovor. Nisam znala ni jednu riječ na engleskom pa sam se samo nasmiješila. Sve oči su zurile u mene i tek su onda kolegice počele pomagati: „Pita kako se zoveš?“ Pa je jedna ispalila: „Iva, ti ne znaš engleski?!“
Mislila sam da će me zemlja progutati i da ću izgorjeti od stida. Talijan je sjeo na drugi kraj stola, a ja sam do kraja sastanka sjedila tiho, praktički ništa ne govoreći. 

Nakon takvog kompromitiranja, sva sam se oneraspoložila pa sam čula i zajedljivo šaputanje. Donijela sam odluku: moram naučiti engleski i to što prije. Već sam na putu kući počela na internetu tražiti neki način. I konačno sam naišla na nešto što me je zapanjilo. Nisam mogla vjerovati da se na taj način može savladati strani jezik u manje od mjesec dana!

Young woman lying in a hammock with laptop

Kako sam naučila engleski u 4 tjedna ležeći na kauču?

Pomislila sam da nemam što izgubiti i odlučila sam se isprobati metodu koju su preporučivali surferi. Taj je način premašio moja očekivanja.

•    Sama sam odlučivala o mjestu i vremenu učenja – najradije sam sjedila na kauču, ali kada sam imala slobodan trenutak, išla sam u park ili sam učila s telefona na putu do posla.
•    Upoznala sam samo praktični i korisni vokabular – nikakve gramatike, bubanja napamet pravila ili riječi, naučila sam samo najčešće korištene riječi koje svakodnevno koriste Englezi. 
•    Prestala sam se živcirati i počela govoriti – uopće ne brinem prije razgovora, čak ni s Amerikancem ili Englezom. 

Učinci su se pojavili već nakon prvog tjedna. Najviše su me motivirali moji vlastiti, mali jezični uspjesi. Nakon mjesec dana govorila sam tečno, bez oklijevanja i nikakvih problema s jezičnom barijerom. Osim toga, napredovala sam na poslu! Postala sam glavni savjetnik poslovnim korisnicima.

Neki sam dan s našim britanskim klijentima otišla na izlet po gradu. Srela sam Anu – prodavala je sladoled u maloj slastičarnici. Od skupe odjeće i talijanskog zaručnika nije bilo ni traga. Kada me je vidjela, brzo je posramljeno pobjegla u stražnji dio slastičarnice. 

woman with smartphone and friends at restaurant

Zakazali smo sljedeći sastanak s ljudima iz gimnazije u američkom restoranu. Ana se više nije pojavila. Kada sam naručila na engleskom, svi su me zapitkivali kako sam to napravila da sam toliko brzo i tečno naučila govoriti engleski. A ja? Samo sam se glasno nasmijala i bila ponosna kao nikad prije.

Zašto sam se odlučila prepričati svoju priču? Potpuno sam svjesna što je sram koji proizlazi iz nepoznavanja jezika. Otkrila sam metodu zahvaljujući kojoj se strani jezik može naučiti učinkovito i ugodno i želim je podijeliti. Sami se uvjerite!

CTA: Otkrijte metodu zahvaljujući kojoj ćete naučiti jezik jednom zauvijek

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve