Obavijesti

News

Komentari 210

Sve sam ispunila: Sačuvala sam stabilnost, nema podjela

Sve sam  ispunila: Sačuvala sam stabilnost, nema podjela
1

BILANCA: Sačuvala sam stabilnost, nema više podjela, o preseljenju odlučuje Marić, neki veleposlanici rade protiv Hrvatske..., kazala je predsjednica Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu Mislavu Bagi na Novoj TV istaknula je nekoliko ključnih postignuća.

- Bila sam jamac sigurnosti. U dvije turbulentne godine promijenile su se tri vlade. Nema više podjela. Ni u jednom trenutku nisam išla na ruku HDZ-u - rekla je predsjednica koja tvrdi da je ispunila predizborna obećanja.

Na oštra, ali ne odveć provokativna pitanja Mislava Bage, predsjednica Grabar Kitarović reagirala je plaho i nesigurno, svako malo ponavljajući: “Ali, gospodine Bago...”.

Nikola Grmoja je rekao da je predsjednica na pretprošlim konzultacijama, čiji sadržaj nikad nije objavljen, Boži Petrovu rekla da “mora do pet sati sastaviti vladu s HDZ-om ili idu novi izbori”, što je Bago nije pitao, kao ni za njezine ocjene o “orjunašima”, odnosno “teroristima” sa stadiona. Ako i nema seobe s Pantovčaka, ostaju obećanja o smanjenju ureda za dvije trećine, kao i o kresanju troškova u istom omjeru, od kojeg dosad nije bilo ništa. Predsjednica je, naime, te mjere u kampanji najavljivala kao početak oštrog rezanja državnih troškova. Na kraju, čak joj je - kao i drugim dužnosnicima - plaća porasla, a da ona protiv toga nije rekla ni riječ, naprotiv. Predsjednica nije htjela sama sebe ocijeniti, ali očito nije nezadovoljna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Ispunila sam obećanja, prije svega sam uvela koncept zajedništva. To je počelo dominirati u javnosti, nema više uvreda toliko, podjela. Nije došlo do porasta netolerancije, upravo suprotno”, rekla je. Na pitanje o ploči u Jasenovcu, predsjednica je rekla da ta ploča nema veze s onim što se događalo tamo u Drugom svjetskom ratu. “Ako je statutom HOS-a to bilo regulirano, a na to nisu reagirali moji prethodnici i prošle vlade, zašto to postaje problem. Treba dati poštovanje tim mladićima koji su branili Hrvatsku i Jasenovac”, rekla je Kolinda objašnjavajući kako prigodne izjave protiv desnog ekstremizma ne daje nakon američkih pritisaka. Upitana kako to da se ni u pet ili šest posjeta Amrerici nije susrela ni s predsjednikom ni s potpredsjednikom, rekla je da će se smisao i značaj njezinih posjeta tek vremenom prepoznati. Dodala je da će i njezin zadnji posjet Americi, kad se slikala na turističkom travnjaku ispred Bijele kuće, tek biti vrednovana na pravi način. Nije rekla s kim se tamo sastala ni o čemu je razgovarala. Nije znala reći je li hrvatskoj znanosti važniji Ivan Đikić ili Pavo Barišić. Napala je neke veleposlanike da rade protiv interesa Hrvatske, ali ih nije htjela imenovati. Ona bi ih, po uzoru na Trumpa, natjerala na uzmak, ali nema te ovlasti. Nije htjela navesti ni koji zakon je prekršio Dragan Lozančić, bivši šef SOA-e, koji je otišao na njezinu inicijativu.     

Smanjit ću broj 

Mislim da u uredu predsjednice nije potrebno sadašnjih 150 zaposlenika, može se čak za stotinjak ljudi smanjiti taj broj.

Pojeftinit ću

Troškove ureda može se smanjiti za dvije trećine, paralelno s preseljenjem ureda s pantovčaka u u visoku, koja je savršena lokacija.

Lupat ću 

Predsjednica može utjecati na gospodarstvo , ‘lupiti šakom o stol’ kad je potrebno, a to znači i tražiti odgovore od hrvatske Vlade.

Mladi 

Ustrojit ćemo kabinet za mlade u okviru Savjetničkog vijeća. Ustrojavanje kabineta predviđeno je odlukom koja je donesena 19. veljače 2015.

ZERP

Radit ću na proglašenju zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa u jadranu i rehabilitirati generale koje je umirovio predsjednik Stipe Mesić.

Zviždači 

Organizirat ću borbu protiv korupcije osnivanjem ureda za zviždače. Zviždači moraju biti nagrađeni, a ne progonjeni i otpuštani kao dosad.

Vojni rok 

Ta tema bila je istaknuta u njezinoj predizbornoj agendi, ali je nedavno, kad se opet pojavila u javnosti, rekla da s tim ne treba žuriti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1