Obavijesti

News

Svečani make-up za maturalnu večer s kojim ćete blistati

Svečani make-up za maturalnu večer s kojim ćete blistati
8

Make-up za maturalne večeri klasični je svečani make-up što znači da mora izdržati promjene temperature, vrste rasvjete i različite emocije – do jutra

S obzirom da je većini djevojaka ovo prva prilika da zabljesnu na gala večeri upravo njima u čast, kada je riječ o izgledu teži se savršenstvu: pripreme najčešće počinju tjednima unaprijed i stvaraju dodatni stres.

Artdeco vam donosi 10 osnovnih pravila o maturalnom make-upu :

1. Trajnost make-upa postiže se bazama i fiksirnim puderima, a ne teškom i vodootpornom šminkom. Vaša koža je živi organ koji diše. Ako ju zatvorite u plastičnu masku znojit ćete se i mastiti više nego inače. Baze poput Skin perfecting make-up base zagladit će male nepravilnosti na površini kože i spriječiti uvlačenje tekućeg pudera u pore. 

 

Fiksirni puder sadrži bijelu glinu koja upija prirodnu masnoću koja se tijekom večeri izlučuje i na suhim licima. Nanosi se na gotovi make-up cijelog lica (doslovce ga „fiksira“) i iz bijele boje prelazi u transparentnu.

2.Poštujte vlastite crte lica: istaknite prednosti, prikrijte nedostatke!

3. Obrve su okvir lica, uvijek! Bez njih make-up nije dovršen. Štogod da ste s njima do sada radili uvijek se može popraviti – dodati obrve koje nedostaju, oblikovati i naglasiti u skladu s ostatkom lica. 

4. Ne forsirajte trendovski look! Fotografije s maturalne večeri uspomena su za cijeli život.

5. Zaigrajte se s bojama! Ovo je večer u kojoj slavite vaše uspjehe! Ne morate se držati klasičnog crvenog ruža i crnog tuša. Smeđe oči se posebno ističu u kombinaciji ljubičastih nijansi. 

6. Odaberite lagani tekući puder koji možete nanositi u slojevima za jače prekrivanje. Zapamtite – puder se isprobava vertikalno –povucite crtu od lica do vrata preko ruba čeljusti – ton koji se ne vidi je vaša boja. Za preplanuli izgled koriste se bronzeri, a ne pretamni tekući puder.

7. Umjetne trepavice? Samo ako imate stvarno kratke trepavice. Radije odaberite ugradnju ekstenzija nego trepavice na trakici (nema smisla da  na pola večeri po podu tražite otpalu trepavicu). I ovdje se vodite načelom „manje je više“. Preguste i preduge trepavice ometat će vam vid, a kad počnu ispadati oko će izgledati gore nego prije ugradnje. Svakako napraviti 3-5 dana prije maturalne večeri kako bi se smirilo crvenilo oko očiju i(li) popravio mogući propust.

8. Imate kratku haljinu ili otvorena leđa, haljina je bez rukava, a vi jednostavno ne možete pocrniti ma koliko se trudili? Spray on Leg Foundation je već godinama savršen proizvod za svečane prilike tijekom proljeća kada nam treba instant preplanulost. Ovaj bronzer u spreju koji se može koristiti na cijelom tijelu postaje vodootporan nakon što se osuši pa ga možete koristiti i sa bijelim komadima odjeće. Skida se vodom i sapunom kod sljedećeg tuširanja.

9.  3 stvarčice koje je dobro imati u torbici tijekom večeri:

  • Oil control paper – papirnate maramice presvučene tankim slojem pudera u prahu za „prepudrati nos“ tj. ukloniti površinsku masnoću bez dodavanja prevelike količine kompaktnog pudera 
  • Magic fix – fiksator ruža koji se poput laka nanosi u tankom sloju na ruž. Kad se osuši garantirano izdrži prva dva slijeda večere. 
  • Cool & Fresh spray – vodica za osvježenje u spreju s mirisom naranče.  

10. Za ovu priliku prepustite se u ruke profesionalnog vizažista! Ovo posebno vrijedi u slučaju jako problematičnog tena ili vidljivih ožiljaka koje želite prikriti. Na šminkanje idite nakon frizera (jer vam inače operu pola lica skupa s kosom) i nemojte kasniti niti izvoljevati. Vizažisti su školovani profesionalci s iskustvom i za vas će uvijek naći najbolje rješenje u skladu s vašim željama. Prepustite im se i ostatak noći ostajete blistavi kao i na početku!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1