Obavijesti

News

Komentari 14

Svi bi u Bijelu kuću: Evo tko je još htio biti predsjednik SAD-a

Svi bi u Bijelu kuću: Evo tko je još htio biti predsjednik SAD-a
1

Živopisni milijarder Donald Trump i njegova kandidatura za predsjednika SAD-a nije zapravo uopće čudna i neobična pojava kad pogledate tko se sve dosad kandidirao za to mjesto

VIDEO

Nitko na početku nije pretjerano ozbiljno shvaćao predsjedničku kandidaturu Donalda Trumpa. No Amerikanci će krajem godine birati između njega i Hillary Clinton. Ovo nije prvi put da je narod SAD-a sklon osebujnim i neobičnim političarima.

Svi će besplatno dobiti ponija

Jedan od bizarnijih kandidata za američkog predsjednika je zasigurno Vermin Supreme (Vrhovni štetočina) koji je više puta pokušao ući u Bijelu kuću. Svoj program je 2012. godine i televizijski predstavio. U svakom slučaju ovaj čudak s čizmom na glavi dobio je svojih pet minuta slave

 - Ameriko, moje ime je Vermin Supreme i ja sam prijateljski nastrojen fašist. Ja sam tiranin kojem biste trebali vjerovati i trebali biste mi dopustiti da upravljam vašim životima jer ja znam što je najbolje za vas - rekao je na televizijskom predstavljanju kandidata.

Kao sastavni dio svog programa najavio je obavezno pranje zubiju jer 'gingivitis dovoljno dugo nagriza zubno meso ove nacije' , zatim ulaganje u istraživanje putovanja kroz vrijeme i besplatne ponije za sve građane. A kroz vrijeme bi putovao da može ubiti bebu Hitlera.

Vermin Supreme je zapravo američki umjetnik, aktivist i anarhist koji se redovno kandidira na izborima kako bi pokazao besmislenost tamošnjeg političkog sistema. Također je poznat i po sudjelovanju u bostonskom Occupy pokretu.

Reper bi sjedio u Bijeloj kući

Hip hop zvjezda Kanye West silno želi postati predsjednik pa je svoju predsjedničku kandidaturu za 2020. godinu najavio prošle godine tijekom dodjele MTV nagrada i to na kraju svog nesuvislog govora. Pjevačica Miley Cyrus komentirala da “sada znamo kako to izgleda kada je Kanye na travi”.

No iako nitko to tada nije shvatio ozbiljno misleći: Ma pusti napušenog repera neka trkelja! suprug američke starlete Kim Kardashian smrtno je ozbiljan. On naime smatra da do 2020. ima dovoljno vremena za istraživanje i učenje, a navodno ima podršku nekih bogatih i utjecajnih ljudi.

Kanye West

Srednjoškolacu bilo dosadno

Nezavisni kandidat iz Iowe Deez Nuts zapravo je bio petnaestogodišnji srednjoškolac Brady Olsen. On je sa svojim alteregom, predsjedničkim kandidatom Deez Nuts, stigao do podrške čak 9 posto biračkog tijela po anketama u američkim saveznim državama Iowi, Minessoti i Sjevernoj Karolini i nalazio se na trećem mjestu, odmah iza favorita Donalda Trumpa i Hilary Clinton.  Na pitanje zašto se kandidirao, odgovorio je da mu je dosadio monopol dvopartijskog sistema. 

Komičar se kandidirao pet puta

U okviru svoje emisije Smothers Brothers Comedy Hour komičar Pat Paulsen išao bi po Americi i predstavljao se kao predsjednički kandidat. Prvi put je to napravio krajem 60-ih godina prošlog stoljeća. Kandidirao se još 1972, 1980, 1988, 1992 i 1996. godine. Organizirao bi press konferencije i namjerno djelio preuveličana obećanja kako bi ukazao na apsurdnost predsjedničkih kampanja.

Pat Paulsen

U svaki grad u koji bi došao kazao bi lokalnim novinarima da je to najbolji grad u zemlji i da bi najradije doselio tu pa je dijelio prazna obećanja poput: 'Naravno da ću uništiti nacionalni dug, to je prva stvar koju ću napraviti.'  Na kraju je ipak odbio da bude na izbornim listama, no glasova je ipak skupio i to od entuzijasta koji su njegovo ime dopisivali na listiću.

Vanzemaljci mu davali savjete

Gabriel Green je tvrdio da je vidio stotine letećih tanjura i čak ostvario kontakt sa vanzemaljcima sa Marsa i Venere. Prvi put se kandidirao 1960. godina a suparnici su mu tada bili J.F. Kennedy i Richard Nixon. Drugi put se kandidirao 1972. godine. Svoju predsjedničku platformu je bazirao na idejama koje dobio od vanzemaljaca.

Nitko za predsjednika

Sa sloganom „Nitko za predsjednika“ grupa aktivista je 1976. napravila lažnu kampanju za kandidata pod imenom 'Nitko iz Rođendanske stranke '.  Autobusom su obilazili zemlju a po izlasku rezultata izbora, tvrdili su da su pobjedili jer 43% stanovništva uopće nije ni izašlo na birališta tj. glasalo je za Nikoga.

Gitarist Eaglesa sa sloganom "Besplatno gorivo svima"

John Walsh, gitarist grupe Eagles se 1980. godine kandidirao za predsjednika unatoč tome što je imao samo 33 godine, a američki Ustav kaže da predsjednik mora imati najmanje 35 godina.

Privukao je pozornost medija najviše zbog svoje najave da će svi imati besplatno gorivo ako on bude u Bijeloj kući. Obećao je i da će promijeniti američku himnu te da će himna biti njegova pjesma "Life's Been Good" (Život je bio dobar"). Svojom kandidaturom je htio podići svijest javnosti o važnosti izbora.

Punkera za predsjednika

Jello Biafra, legenda punka i bivši frontman Dead Kennedysa oduvijek je bio politički angažiran. U svojim pjesmama je često prozivao i posprdno nazivao brojen političare koji kroje svjetsku politiku te nije nikog štedio.

Dvaput se kao član Zelenih kandidirao za predsjednika Amerike i to 2000. i 2008. godine.  Prije toga je još 1978. odlučio ismijati američku političku scenu i zakone i kandidirao se za gradonačelnika San Francisca. U utrci je obećao građanima da će, ako njega izaberu za prvog čovjeka grada, svi biznismeni morati nositi klaunska odjela, a njegov politički program uključivao je i organiziranu prodaju jaja i rajčica u parkovima gdje se vode predizborni skupovi kako bi nezadovoljni birači mogli njima gađati političare. 

24sata


No zalagao se i za potpuno ukidanje prometa u centru grada što je bio dobar prijedlog s obzirom da je San Francisco bio pretjerano zagađen grad. Unatoč apsurdnoj kampanji, Biafra je završio na četvrtom mjestu od ukupno deset kandidata.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21