Obavijesti

News

Komentari 78

"Svi iz opozicije će glasovati za opoziv Oreškovića i Vlade"

"Svi iz opozicije će glasovati za opoziv Oreškovića i Vlade"
3

Nakon 6 punih mjeseci, HDZ je priznao da se radi o eksperimentu, oni su doveli premijera, oni su složili Vladu. Oni su sudjelovali u nečemu što je nefunkcionalno, rekao je HNS-ovac

VIDEO

Gostujući sinoć u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh rekao je kako je siguran da će svi iz opozicije glasati za opoziv Vlade Tihomira Oreškovića kada taj prijedlog dođe na dnevni red.

- Jako ćemo dugo raspravljati o tome, ukazat ćemo na sve razloge zašto Vlada mora otići i siguran sam da će svi iz opozicije glasati da se raspusti vlada. Na taj način će se dati Karamarku nova prilika da se beskrajno izblamira. Ovaj današnji njegov potez je početak kraja Tomislava Karamarka. On odsad može samo sanjati vlast. Bili su u Rimu, a nisu vidjeli Papu - rekao je Beus Richembergh u Vetu i dodao kako nitko neće spašavati vojnika Ryana, tj. Karamarka.

- Konačno nakon šest punih mjeseci, HDZ je smogao snage da prizna da se radi o eksperimentu, oni su doveli novoga premijera, oni su posložili ovakvu vladu. Oni su sudjelovali u nečemu što je nefunkcionalno i što se urušilo kao kula od karata - rekao je HNS-ov saborski zastupnik.
Komentirajući sastanak potpredsjednika Vlade Bože Petrova kod premijera Oreškovića doma, Beus je ironično rekao kako smatra da se Orešković možda želio ispričati Petrovu što je tražio njegovu ostavku.
Također nije propustio prozvati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekavši kako je prije godinu dana prijetila tadašnjem premijeru da bi trebao podnijeti ostavku, a danas nije u stanju lupiti šakom o stol, već poziva na konzultancije i plaho djeluje. 

Na izbore s SDP-om


Potvrdio je kako unatoč planovima o stvaranju građanskog centra, HNS na prijevremene izbore planira izaći ponovno u koaliciji sa SDP-om.
- Hrvatska je sada u grabi i treba se što prije vratiti na kolosijek. Mi nismo ekipa koja je bila idealna, ali ne može se reći da je itko od ljudi radio išta loše. Napravili smo pomake, a u tome je HNS dao izuzetan doprinos - kazao je Beus Richembergh i dodao kako u toj lijevoj koaliciji vidi prostor i za HSS.
- S novim vodstvom pokazuju novu vrstu političkog erosa. Ja mislim da su nam vrata otvorena s razgovore- rekao je Beus.
Kao član odbora za medije komentirao je najavljenu sjednicu u petak na kojoj će se predstaviti kandidati za novog ravnatelja HRT-a i rekao kako oni u HNS-u ne planiraju podržati niti jednog kandidata, a pogotovo ne Sinišu Kovačića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca