Obavijesti

News

Komentari 58

Požar na Cvjetnom: 'Uspaničio sam se, svi su vikali i bježali'

Požar na Cvjetnom: 'Uspaničio sam se, svi su vikali i bježali'
21

Izgorjelo je ukupno 12 soba. Sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak poručio je da mu se mogu javiti svi studenti iz Cvjetnog koji trebaju smještaj

VIDEO

Umirovljenica I. K. (77), koju je u srijedu tijekom gašenja požara u studentskom domu u Cvjetnom naselju pregazilo vatrogasno vozilo, preminula je jučer u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. Starici koja je iz još nepoznatih razloga stajala točno iza vatrogasnog kamiona vozilo je prešlo preko stopala i morali su joj ga amputirati. Potom je podlegla ozljedama.

U srijedu oko 15.30 sati u 4. paviljonu Doma Cvjetno naselje u Zagrebu buknuo je požar. Izgorjelo je ukupno 12 soba. Studenti su u četvrtak oko 12 sati nakon završetka očevida mogli ući u svoje sobe.

- Tijekom požara bio sam kod roditelja u Sisku. Sve sam doznao putem društvenih mreža. Uhvatila me panika i odmah sam nazvao prijatelje da vidim kakva je situacija - rekao je Domagoj Antunović (21).

Požar je navodno izbio iz čajne kuhinje koja je izgorjela do temelja.

Alarm se nije oglasio

- Moja se soba nalazi odmah pored čajne kuhinje. Zbog toga sam se jako iznenadio vidjevši da su mi stradali samo prozori. Presretan sam što su mi stvari ostale čitave. Trenutačno idem u drugi dom i vratit ću se nakon što mi saniraju sobu - rekao je Domagoj, student četvrte godine na Sveučilištu u Zagrebu.

Sreće je imao i student matematike Ivan Lazarić (20). Njegova se soba nalazi u prizemlju četvrtog paviljona i ostala je netaknuta. Ivan je, kad je buknuo požar, bio u njoj.

- Bilo je strašno. Čuo sam kako su odjednom ljudi počeli lupati po svim vratima i derati se. Na engleskom su jeziku vikali da je izbio požar jer su to bili strani studenti koji su ovdje na razmjeni. Istrčao sam iz sobe i vidio nevjerojatnu količinu dima, ali nisam čuo da se oglasio protupožarni alarm. To je bio zadnji put da sam vidio svoju sobu od izbijanja požara. Otišao sam prespavati kod prijatelja i nisam imao pojma u kakvom ću je stanju zateći. U njoj sam ostavio sve dokumente, mobitel, računalo, odjeću... Sad kad vidim da je sve na svojemu mjestu, nevjerojatno sam zahvalan - priznao jer Ivan.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak poručio je da mu se mogu javiti svi studenti iz Cvjetnog koji trebaju smještaj. Rekonstrukciju domova Cvjetno naselje i Stjepan Radić izvršila je 2015. godine Projektgradnja.

Stručnjaci za graditeljstvo slažu se kako bi trebalo napraviti detaljnu analizu materijala od kojih je dom izgrađen, jer je na snimkama požara vidljivo da je gorjela i fasada, što se, prema pravilima struke, ne bi smjelo događati.

Požar je izbio u čajnoj kuhinji

Čajna kuhinja studentskog doma potpuno je crna. Studenti pretpostavljaju da se u njoj zapalilo ono što je bilo na štednjaku.

Dobio je smještaj u drugom domu

Druga vrata od čajne kuhinje su ona Domagojeve sobe. U njoj su čudom izgorjeli samo prozori. Domagoj je otišao u drugi dom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca