Obavijesti

News

Komentari 150

Talijanski turist iskrvario je pred očima kćeri i supruge

Talijanski turist iskrvario je pred očima kćeri i supruge
4

Talijanski turist krenuo se istuširati. Kod otvaranja vrata staklo je puklo, a krhotina stakla mu je rasjekla vrat. Ovo je već treći put da je staklo puklo u kampu nedaleko od Bala iz neutvrđenih razloga

VIDEO

Vidio sam beživotno tijelo čovjeka kako leži u krvi na ulazu u sanitarni čvor broj 1. Taj jezivi krvavi prizor, zbog kojeg noćas oka nisam sklopio, teško da ću ikad zaboraviti, priča zaposlenik kampa Mon Perin nedaleko od Bala pokraj Rovinja.

Potreseni svjedok kaže kako je Talijan, inače njihov stari gost, bio sav isječen staklom, najviše po vratu. Krvi je bilo posvuda. Gošća iz Njemačke, inače liječnica, pokušala mu je pomoći prije dolaska Hitne, ali nije mu bilo spasa.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Alexu U. iz Trsta, čija je supruga iz svega nekoliko kilometara udaljenih Bala.

U omiljenom im kampu ljetovali su godinama. U srijedu nešto iza 20 sati s kćerkicom, u dobi od nekoliko godina, krenuo je na tuširanje u sanitarni čvor broj jedan. Staklena vrata su iz još neutvrđenih razloga jednostavno prsnula te ga u trenu usmrtila pred očima djeteta i supruge koja je bila u blizini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njegovo tijelo prevezeno je na obdukciju na Odjel patologije pulske bolnicu. Policijski službenici obavili su očevid i u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja – kaže Nataša Vitasović iz istarske policije dodavši kako se slučaj još istražuje te da se dodatno utvrđuje jesu li svi sigurnosni elementi bili zadovoljeni.

Neslužbeno doznajemo da su staklena pomična vrata u istom kampu pucala iz neutvrđenih razloga i prije ove stravične nesreće. Ovo je, naime, već treće staklo koje je puklo u kampu.

- Prvi put staklo na vratima je puklo kod montaže prije početka turističke sezone i otvaranja kampa. Prije mjesec dana jedno staklo je puklo samo od sebe rano ujutro. Čistačica koja se nalazila u blizini bila je prestravljena i samo je posvjedočila kako su se staklena vrata, uz snažan prasak, doslovce sasula. Evo sinoć, isto takvo staklo ubilo je gosta. Pa te staklene stijene na vratima su debele više od centimetra. To mora biti i čvrsto i sigurno – otkriva nam jedan od zaposlenika ne želeći da mu spominjemo ime. Direktor kampa Massimo Piutti o slučaju nije želio govoriti uz opasku da su sporna vrata možda već i ranije bila oštećena od gostiju.    

Ostali gosti kampa u šoku       

Ovaj nesretan događaj s pogibijom jednog gosta doslovce je šokirao oko 2000 uglavnom stranih turista u kampu, rekao nam je Massimo Piutti, direktor kampa Mon Perina u Balama nedaleko od Rovinja.     

Još ne znaju kako je prsnulo staklo

Tragični događaj u kampu Mon Perin u Balama, gdje se zbog pucanja stakla na sanitarnom čvoru jedna krhotina zabila Alexu U. (44) u vrat, grudi i trbuh te je preminuo, šokirala je Istru.

Obdukcija je gotova. Čovjek je iskrvario na smrt, rekla je Nataša Vitasović iz policije.

Staklena vrata na ulazu u sanitarni čvor su iznenanda prsnula, a staklo se zabilo u Talijanovo tijelo.

- On je s dvogodišnjom kćerkicom išao u toalet. Ulazna staklena vrata su, iako ih nije ni dodirnuo, odjednom eksplodirala. Iako je bio ozlijeđen, a krvi je bilo doslovce posvuda, uspio je nekako doći do svojega kampa, koji se nalazi 10-ak metara od sanitarnog čvora, gdje mu je bila supruga. Uspio je zatražiti pomoć, ali je, nažalost, preminuo - rekla nam je Michella M., Talijanka iz Trsta.

Rovinjska Hitna pomoć stigla je za samo 13 minuta.

- Muškarac nije bio pri svijesti kad je tim Hitne pomoći došao, a oživljavanje je trajalo 40 minuta. Nažalost, ozljede su bile velike - rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Srđan Jerković. Neslužbeno doznajemo da je nesretni muškarac s obitelji došao u kamp u ponedjeljak. Načelnik općine Bala, Edi Pastrovicchio, kaže da su općina i kamp ponudili pomoć obitelji stradalog.

- U medijima se špekulira oko stakla sanitarnog čvora u kampu. Ono što znam je da je staklo kaljeno i po PS-u, a zašto se to dogodilo, pokazat će istraga - rekao je načelnik.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.