Obavijesti

News

Komentari 43

Temperature se penju do 27°C: Moguće obilne kiše i grmljavina

Temperature se penju  do 27°C: Moguće obilne kiše i grmljavina
1

Meteoalarm je za danas za područje cijelog Jadrana izdao narančasto i žuto upozorenje zbog mogućih obilnih kiša i grmljavinskih nevremena, koja se očekuju u drugom dijelu dana

VIDEO

Gotovo cijelu prvu polovinu listopada obilježilo je prohladno vrijeme. S današnjim danom na neko vrijeme oprostit ćemo se od niskih temperatura zraka, piše Crometeo. Zatopljenje donosi prostrana ciklona sa središtem u zapadnom Sredozemlju s čije prednje strane nad naše područje dolazi topla zračna masa. Vikend će obilježiti promjenjivo vrijeme uz južinu i natprosječnu toplinu.

JADRAN: 

U subotu će biti promjenjivo oblačno. Oblačnije na sjevernom Jadranu, povremeno uz slabu kišu, a suho, uz povremena sunčana razdoblja, bit će u Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana biti vrlo jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 8°C, uz obalu i na otocima od 14 do 18°C. Danju osjetno toplije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 20 do vrlo toplih 25°C.

Subota će biti vrlo promjenjiva. Oblačnije na sjevernom Jadranu gdje već ujutro može biti kiše, pljuskova i grmljavine, a do kraja dana ponegdje može pasti više od 70 litara oborine po kvadratnom metru. Dalmaciji popodne postupan porast naoblake, prve na sjevernom dijelu. Osobito navečer mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjereno do jako jugo koje će na moru imati olujne udare. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu vjetar u okretanju na slab zapadnjak, a smirivanje juga očekuje se navečer i u većem dijelu Dalmacije. Od jutra natprosječno toplo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 19°C ponegdje u unutrašnjosti Istre do 27°C ponegdje u Dalmaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će u većini predjela biti suho, mjestimice su i dalje mogući slaba kiša ili pljuskovi. Puhat će slab zapadnjak i sjeverozapadnjak, na otvorenom umjeren. Navečer podno Velebita umjerena do pojačana bura. Jutro malo svježije u odnosu na subotu, najviše dnevne temperature i dalje visoke, od 20 do 25°C.

UNUTRAŠNJOST:

Južina se nastavlja. Dan će početi uglavnom suho uz sunčana razdoblja, ponegdje i jutarnju maglu. Poslijepodne sve oblačnije, a moguća je i kiša, osobito krajem dana i u noći na nedjelju kad mjestimice može biti obilnija, osobito u gorskim predjelima. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, a najviša dnevna mogla bi se popeti i do 18 Celzijevih stupnjeva, u Slavoniji i više.

Čini se da će u prvom dijelu nedjelje biti dosta oblaka, možda uz kišu. Sredinom dana i popodne bi kiša trebala prestati, a ponegdje se može pokazati i malo sunca. Vjerojatnije je da će ipak ostati oblačno. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a najviša dnevna između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Kako navodi Crometeo, u sljedećem tjednu nastavit će se relativno toplo vrijeme, ali vrlo nestabilno, često uz kišu.

Upozorenje Meteoalarma

Meteoalarm je za danas za područje cijelog Jadrana izdao narančasto i žuto upozorenje zbog mogućih obilnih kiša i grmljavinskih nevremena, koja se očekuju u drugom dijelu dana.

Očekuju se obilne kiše, olujno jugo, a moguće su i bujične poplave, upozorava Meteoalarm
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda