Obavijesti

News

Komentari 286

Terorist (19) prerezao grkljan svećeniku i rekao: 'Ubijate nas'

Terorist (19) prerezao grkljan svećeniku i rekao: 'Ubijate nas'
4

Francuska: 19-godišnjak je bio pod nadzorom policije jer se već dva puta pokušao priključiti ISIL-u. I njegov, zasad, neidentificirani partner bio je označen kao mogući terorist

VIDEO

Jedan od dvojice napadača iz francuskog Saint-Etienna koji su jučer u crkvi zarobili petero ljudi i ubili svećenika je i 19-godišnji Adel Kermiche. Njega je policija nadzirala preko elektroničkog uređaja na gležnju jer je već dva puta pokušao pobjeći iz Francuske i pridružiti se ISIL-u u Siriji.

Bio je i u zatvoru u Francuskoj i Švicarskoj odakle su ga pustili ranije na uvjetnu, no mogao se slobodno kretati svaki dan između 8.30 i 12.30 sati. Kermiche i njegov, zasad, neidentificirani kolega su upravo u tom vremenu zauzeli crkvu. Ubili su 84-godišnjeg svećenika Jacquesa Hamela prerezavši mu grkljan, a još jednog svećenika teško su ozlijedili.

An undated photo shows French priest, Father Jacques Hamel of the parish of Saint-Etienne

Prisilili su ga da klekne, prerezali mu vrat i sve snimili

Časna sestra Danielle koja je uspjela pobjeći i koja je pozvala policiju kazala je da su Kermiche i drugi napadač prisilili Hamela da klekne i prerezali mu grkljan i sve su snimili. 

- Rekli su mi: 'Vi kršćani nas ubijate'. Snimali su se. Izveli su nekakav obred na arapskom oko oltara. To je bio horor - kazala je, prenosi Daily Mail. 

Oba napadača ubila je policija. Bili su naoružani noževima i imali su pun ruksak pištolja te su nosili i pojaseve s lažnim eksplozivom.

Police and rescue workers stand at the scene after two assailants had taken five people hostage in the church at Saint-Etienne-du -Rouvray near Rouen in Normandy

Kermiche i njegov partner bili su poznati policiji te su bili označeni kao mogući teroristi zbog čega su trebali biti pod dodatnim nadzorom. Francuski predsjednik Francois Hollande posjetio je mjesto tragedije i objavio rat ISIL-u. 

Mladi terorist, koji je živio s roditeljima u Saint-Etiennu, bio je prijatelj Maximea Haucharda, Francuza koji se pridružio ISIL-ovcima u Siriji i ubijao zarobljenike pred kamerama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a