Obavijesti

News

Komentari 40

Teška nesreća kod Dubrovnika: Spasioci našli četvrtu žrtvu

Teška nesreća kod Dubrovnika: Spasioci našli četvrtu žrtvu
1

Potraga u Koločepskom kanalu i dalje traje. U utorak navečer su se sudarili brod Lučke kapetanije i gumenjak u kojem je bilo devetero ljudi. Dvojica muškaraca su ozlijeđeni

VIDEO

Drugoga dana potrage u moru dubrovačkog akvatorija pronađena je četvrta smrtno stradala osoba, nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak navečer sudarili plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa devet članova posade, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

O pronalasku četvrte smrtno stradale osobe u intenzivnoj  spasilačko-potražnoj akcije, koja se provodi drugi dan na širem području Koločepskog kanala, gdje se  dogodila teška pomorska nesreća, izvijestili su djelatnici dubrovačke Lučke kapetanije  i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka.

Potragu za preostale tri nestale osobe nastavljaju dubrovačka Lučka kapetanija i pripadajuće lučke ispostave, Pomorska policija Dubrovnik i Obalna straža RK.

U pomorskoj potrazi na širem području Koločepskog kanala, trenutno su angažirana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split, jedno plovilo tvrtke Brodospas, jedna brodica Carinske ispostave Dubrovnik, brod rezervata Lokrum, gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te dva plovila Pomorske policije Dubrovnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih plovila te helikopter iz sastava MUP-a, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske te u suradnji sa HGSS-om čijih 15 pripadnika obavljaju kopnenu potragu.

U podmorsku pretragu u suradnji sa MUP-om angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije dok je Obalna straža RH u potragu angažirala i dva podmorska vozila opremljena visoko razlučivom optikom i sonarima.

Teška pomorska nesreća u kojoj su se sudarili gumeni glisera i brod Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče", dogodila se u utorak oko 21,20 sati u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine. Na gumenjaku je ukupno bilo devet osoba, od čega su dvojica muškaraca u nesreći bila ozlijeđena, dvoje je odmah pronađeno mrtvo,  jedna smrtno stradala osoba je pronađena jučer popodne, a jedna danas.

Zbog teške pomorske nesreće sućut obiteljima stradalih i unesrećenih izrazili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a  Vladina povjerenica za Dubrovnik Nada Medović proglasila je za petak dan žalosti u Dubrovniku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21