Obavijesti

News

Komentari 136

'Teta, htio bih živjeti s ovom bakom i didom. Je l' mogu?'

'Teta, htio bih živjeti s ovom bakom i didom. Je l' mogu?'
1

Sudski izvršitelj odgodio je ovrhu dječaka (7) i djevojčice (3). Nakon što je njihov otac ubio njihovu majku, djedovi i bake bore se za skrbništvo nad djecom..

VIDEO

Kuća obitelji Šušak jučer je od ranog jutra bila puna prijatelja i rođaka koji su došli spriječiti ovrhu njihovih unuka.

Brat (7) i sestra (3) prošle su godine nakon obiteljske tragedije ostali bez oba roditelja. Otac im je najprije ubio majku, a zatim i sebe. Dječak i djevojčica od tad žive kod majčinih roditelja u Nuštru. U međuveremnu su skrbništvo nad djecom zatražili i očevi roditelji, a Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se unuci dodjeljuju njima. Jučer su po djecu došli sudski ovršitelj, policija i predstavnici vinkovačkog centra.

“Teta, ja bih ostao živjeti tu, sa ovom bakom i didom. Je l’ mogu”, širom otvorenih očiju upitno nas je gledao maleni dječak očekujući odgovor. “I ja bih”, dobacila je djevojčica koja je stajala pored njega. Dvoje mališana potom se stisnulo pored nogu svoga djede, koji ih je zagrlio. Vidjevši djecu koja su u šoku i plaču, te zbog drugih okolnosti, sudski izvršitelj odlučio je odgoditi ovrhu, što su svi okupljeni popratili pljeskom. No već sutra može biti zakazana druga.

- Dan nakon pokopa moje kćeri otišla sam u Centar za socijalnu skrb i podnijela zahtjev za skrbništvo nad unucima. Mi smo ionako svih tih godina brinuli o njima. Bila sam iznenađena kad sam čula da zahtjev tad nisu predali drugi djed i baka. Rekli su da se oni o djeci ne mogu brinuti. Kasnije sam saznala da su skrbništvo zatražili tek nakon dva mjeseca - kaže Ljiljana Šušak (53), majka ubijene žene. Dodaje kako da ne razumije kako je Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se njeni unuci daju na skrb roditeljima muškraca koji je ubio njenu kći. Uzrujana Ljiljana Šušak jučer se jedva smirila, i to nakon intervencije Hitne, koja je njoj i surugu dala injekcije za smirenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milici Benić, ravnateljici Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima, prošlog tjedna poslali smo upit o cijelom slučaju. Još nije odgovorila. U Centru nam je rečeno da je ravnateljica odsutna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a