Obavijesti

News

Komentari 38

Tireli: Taoci smo HDZ-a. Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku

Tireli: Taoci smo HDZ-a. Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku
1

Svi zajedno smo taoci isključivo HDZ-a i njihove operacije spašavanja prvog čovjeka, a predsjednik Sabora i sve HDZ-ovske strukture rade ono što njima odgovara, kaže Tireli

VIDEO

Mislim da HDZ-u za pomrsiti račune apsolutno nitko ne treba, to uspješno rade sami sebi, smatra zastupnica Laburista Nansi Tireli.

- Jedini zadatak oporbe u ovom trenutku jest da bude odgovorna i da ovaj gordijski čvor koji smo svi sada svjesni da je zapleo HDZ pokušamo nekako odvezati i da pokušamo napraviti najbolje u ovom trenutku da bi išli dalje. Imenovanjem gospodina Marića za premijera ništa u biti ne mijenjamo. HDZ je prije 6 mjeseci, 7 doveo gospodina Oreškovića za premijera. Govorili su kako je to vrlo uspješan i kvalitetan kadar i kako će on riješiti sve naše hrvatske probleme. Sada nakon 6 mjeseci daju nam nogo čovjeka, za njega opet govore da je dobar. Postavlja se tu jedno pitanje dokad će Marić biti dobar HDZ-u s obzirom da nije legitimno izabran na parlamentarnim izborima i dakle u istoj je situaciji kao što je to bio Orešković. Znači nema političke snage da bi mogao politički utjecati na sve ovo što se događa. Palicu u rukama i dalje ima HDZ i bez obzira da li prvi potpredsjednik Vlade ostao ili ne, ukoliko imate nestranačkog premijera čiji rad i funkcija i fotelja i sve ovisi isključivo o dobroj volji HDZ-ovaca onda možemo reći da se s imenovanjem Marića ništa neće mijenjati u odnosu na Oreškovića - kazala je Tireli gostujučći u Dnevniku Nove TV.

Kazala je kako ne očekuje da će predsjednik Sabora Željko Reiner na dnevni red staviti prijedlog SDP-a o raspuštanju Sabora.

- . I činjenica je da se predsjednik Sabora ne drži riječi koju kaže u medijima, u medijima je vrlo jasno rekao da s obzirom na situaciju i krizu će naš prijedlog odluke o raspuštanju Sabora staviti u petak na dnevni red i da će rasprava biti čim prije, a u petak je na moje pitanje zašto to nije učinio odgovorio da ima još petaka. Dakle, svi smo svjesni toga da HDZ u ovom trenutku uistinu radi što ga je volja. Pogotovo to radi u Saboru - rekla je Tireli dodajući da smo svi taoci HDZ-a i njihove operacije spašavanja prvog čovjeka, pri čemu su predsjednik Sabora i sve HDZ-ovske strukture vrlo mobilizirane  darade ono što njima u ovom trenutku odgovara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tireli smatra da će Most održati svoju riječ i glasovati za raspuštanje Sabora. Također, vjeruje kako nitko u ovom trenutku nema toliko potrebnih 76 ruku, ni HDZ ni SDP.

- Isključivo zbog toga što vlada sa 76 ruku uistinu ne može funckionirati i svi mi moramo biti svjesni toga da onaj koji dobije, ako dobije 76 za bilo što, jeste kratkoročni pobjednik, a da će se ova agonija s vladom i neuspješnom vladom koja ne vodi Hrvatsku nigdje nastaviti - zaključuje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...