Obavijesti

News

Komentari 214

Htio se probiti u Vukovar, radio je za Škegru i ljubio Čeljusku...

Htio se probiti u Vukovar, radio je za Škegru i ljubio Čeljusku...
5

Novi izvanredni povjerenik za Agrokor, se kao dragovoljac javio za proboj u Vukovar. Nakon što proboj nije uspio, ostao je na vinkovačkom ratištu, na položaju prema Ostrovu

VIDEO

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik kojeg je Vlada u ponedjeljak imenovala na tu funkciju, rođen je 1967. godine u Splitu. Rastavljen je i otac troje djece, piše u njegovu životopisu.

Završio je srednju pomorsku školu u Splitu, nakon čega je od 1986. do 1990. godine pohađao Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, na kojem je odslušao dvije godine. 1990. godine upisuje Ekonomski fakultet u Zagreb na kojem je diplomirao 1994. godine.

Što se tiče profesionalnog iskustva, od 1992. do 1996. godine radio je kao financijski analitičar i project manager u odjelu spajanja i preuzimanja u Investicu, lokalnoj brokerskoj kući. Tamo je savjetovao domaće i strane klijente u privatizaciji najvećih hrvatskih kompanija.

Nakon toga je dvije godine, od 1996. do 1998. radio kao project manager u odjelu Korporativnih financija CA IB Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iduće četiri godine, točnije od 1998. do 2002. godine proveo je kao član Uprave Creditansalt Investment Bank Zagreb (CA IB Zagreb). Radio je na savjetovanju i upravljanju u brojnim projektima spajanja i preuzimanja u jugoistočnoj Europi u sektorima telekomunikacija, bankarstva, osiguranja, energetike, brodogradnje i proizvodnje.

Nakon toga 2007. godine postaje direktor u Quaestus Savjetovanju gdje ostaje do 2011. godine, a u kojem je bio aktivno uključen u praćenje i nadziranje svih Quaestusovih projekata kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj regiji.

2011. godine dolazi u Vladu RH kao specijalni savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Radimira Čačića za energetski sektor. Tu ostaje do 2014., nakon čega postaje direktor u kompaniji Texo Managment d.o.o, a u kojoj se bavio pružanjem usluga financijskog savjetovanja prilikom prodaja, spajanja ili preuzimanja kompanije te usluge financijskog i investicijskog konzaltinga. 

Ratni put novog 'šefa' Agrokora

Splićanin Ante Ramljak se kao dragovoljac javio za proboj u Vukovar.

- Priključio se na poziv generala Antona Tusa i kriznog stožera grada Zagreba. S velesajma je u onaj famozni proboj krenulo 400 dragovoljaca. Nakon što proboj nije uspio, Ante Ramljak ostaje na vinkovačkom ratištu, na položajima prema Ostrovu - kazao je  za Večernji list Petar Lovrić, ratni zapovjednik 83. bataljuna u Domovinskom ratu i ratni zapovjednik Ante Ramljaka.

- Zanimljivo je što je on kao Splićanin, mlad dečko, otišao na ratište u Slavoniju te je 1991. i 1992. godine zajedno s kumom proveo na tom ratištu. Bili su super normalni i hrabri dečki - kazao je Lovrić te dodao kako se Ramljak u rat priključio na "najtežem mjestu", na istoku Slavonije.

Lovrić je objasnio i kakva je situacija 1991. i 1992. godina bila na tom ratištu.

- U istočnoj Slavoniji je prodor srpskih snaga bio samo 20 kilometara u ravnici. A Srbi su imali ogromne snage u zaleđu. Oklopa je bilo gotovo od Beograda do Šida. Dok smo mi krenuli samo s puškama u dva navrata u četiri autobusa - objasnio je kakav je odnos snaga bio na ratištu u istočnoj Slavoniji gdje je ratovao danas imenovani posebni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. 

Lovrić je kazao i da je Dalmatincima na tom ratištu bilo teže nego "kontinentalcima" jer su se morali prilagoditi na niske temperature.  

- Smrzavali su se, ali fascinantno je da su uvijek imali sunčane naočale - zaključio je Lovrić. 

U vezi s HTV-ovom novinarkom i urednicom

Ante Ramljak bio je u ljubavnoj vezi s HTV-ovom novinarkom i urednicom Tončicom Čeljuskom. Par je prvi puta skupa snimljen početkom 2012. godine.

"Vjerujem da je ovo jedna lijepa priča. Toni i ja sreli smo se u pravom trenutku za nas oboje. Uz njega sam svoja, sretna i opuštena. Osvojio me šarmom, mirnoćom, ali ponajprije inteligencijom", rekla je tada Čeljuska za časopis Story.

U rujnu 2014. Čeljuska je potvrdila da su ona i Ante odlučili krenuti svatko svojim putem.

"Istina je da smo prekinuli prije nekoliko mjeseci, no to je zaista potpuno privatna stvar. Razlozi prekida nisu tema za razglabanje u javnosti. O svima sve najbolje, život ide dalje!", poručila je za tportal.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS