Obavijesti

News

Komentari 141

Todorići moraju na sud: Sklopili su štetne ugovore za Agrokor?

Todorići moraju na sud: Sklopili su štetne ugovore za Agrokor?
1

Ante Ramljak na osnovu zakona traži da se aneksi ponište te da Agrokor nema nikakve obeze plaćanja troškova odvjetnika i štete koju su eventualno napravili Ivica Todorić i ostatak Uprave.

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je početak procesa protiv Ivice i Ante Todorića, koje je zajedno s njihovim nekadašnjim šefom financija Ivicom Crnjcem Agrokor tužio zbog sklapanja štetnog aneksa ugovora o radu, javlja Telegram.

Sporni aneks br. 5 ugovora o radu spomenutih menadžera potpisan je 31. ožujka 2017., deset dana prije otvaranja procesa izvanredne uprave u Agrokoru d.d., a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanijela bi kompaniji veliku materijalnu štetu.

Ovim aneksom ugovoreno je da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka usmjerenih prema njima zbog radnji i/ili propuštanja koje su oni kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave Agrokora.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, koji je podnio tužbu,  na osnovu zakona traži da se ti aneksi ponište te da Agrokor nema nikakve obveze plaćanja troškova odvjetnika i štete koju su eventualno napravili Ivica Todorić i ostatak Uprave.

Ivicu Todorića na pripremnom ročištu na kojem će moći iznijeti dokaze u svoju korist, odnosno dati odgovor na tužbu, sud očekuje 13. listopada, dok će Ante Todorić svoju priliku da se očituje o tužbi Agrokora dobiti 17. listopada. Ivan Crnjac na Trgovački sud mora doći 13. listopada.

Sud na pripremnom ročištu može i odbaciti tužbu, može pokušati pomiriti stranke ili pak zakazati nastavak procesa, odnosno glavnu raspravu.

Todorić je znao da će se od njega tražiti nadoknada štete?

Indikativno je da je aneks potpisan sedam dana prije nego je Todorić prepustio kompaniju i dugove državi što znači da je već tada znao da postoji mogućnost traženja od njega i njegove obitelji da eventualno nadoknade štetu zbog svojih poteza u kompaniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...