Obavijesti

News

Komentari 14

Tomašević biračima: 'Izađite i glasajte protiv Milana Bandića'

Tomašević biračima: 'Izađite i glasajte protiv Milana Bandića'

LOKALNI IZBORI Bandićev način upravljanja Zagrebom nazvao je modelom izvlačenja novca iz džepova poreznih obveznika za korist prijatelja i kumova te kazao da tome mora doći kraj

VIDEO

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš, koji je u prvom krugu lokalnih izbora kao kandidat za gradonačelnika dobio 3,9 posto potpore građana, pozvao je u utorak Zagrepčane da u nedjelju izađu na drugi krug izbora i glasaju protiv Milana Bandića, poručivši da je konačno došlo vrijeme da se Bandića ukloni s vlasti.

Bandićev način upravljanja Zagrebom nazvao je modelom izvlačenja novca iz džepova poreznih obveznika za korist prijatelja, kumova i sponzora. Tom modelu konačno mora doći kraj, poručio je Tomašević na konferenciji za novinare koju je održao na Trgu bana Josipa Jelačića dok je u pozadini s okolne zgrade razvijen ogroman transparent s natpisom "Totalna prevara".

Istaknuo je da je to zajednički stav stranaka Zagreb je naš, Nova ljevica, ORaH i Za grad. Riječ je o koaliciji koja je u prvom krugu lokalnih izbora osvojila četiri mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Proteklih 17 godina upravljanja Zagrebom po Bandićevu modelu obilježile se štetne javne nabave, zamjene zemljišta i štetna privatizacija komunalnih usluga, rekao je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Bandićev način upravljanja Zagrebom totalna je prevara građana, Bandić već godinama uvjerava javnost da je za malo novca izgradio puno, a zapravo je za puno novca izgradio malo", istaknuo je. 

Te je tvrdnje Tomašević argumentirao podacima da je u zadnjih šest godina, od 2011. do 2016., u javnim nabavama u Zagrebu i Holdingu čak 45 posto poslova sklopljeno na temelju direktne pogodbe ili na temelju samo jedne javne ponude.

Ustvrdio je kako su u zadnjih šest godina zbog toga poslovi preko javnih nabava u Zagrebu i Holdingu preplaćeni za 2 milijarde i 123 milijuna kuna.

"Bandić se često voli uspoređivati s Bečom, no javne nabave koje su objavljenje u službenom glasniku EU pokazuju da je u Beču samo 7,5 posto poslova sklopljeno na temelju direktne pogodbe ili samo jedne ponude", rekao je Tomašević te pozvao Zagrepčane glasaju protiv Bandića i konačno došlo ga  uklone s vlasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...