Obavijesti

News

Komentari 304

Na slobodi: Tomislav Saucha izašao iz pritvora u Remetincu

Na slobodi: Tomislav Saucha izašao  iz pritvora u Remetincu
8

Sauchu sumnjiče da je na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

VIDEO

Tomislav Saucha izašao je u petak oko 18.30 sati iz pritvora u Remetincu. Po njega je došla supruga i odvjetnica Ivana Saucha.

Na pitanje kako se osjeća, Saucha je samo kratko odgovorio: 'A kako bi se čovjek u mojoj koži trebao osjećati?'. Nakon toga ušao je u automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na slobodi: Tomislav Saucha izašao iz pritvora u Remetincu Više na http://bit.ly/2m0Z8uv Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on 17. veljače 2017

Podsjetimo, Uskok je na Županijski sud u Zagrebu poslao prijedlog za puštanjem Tomislava Sauche iz Remetinca u kojem je završio prošli petak.

Tužiteljstvo je u predmetu lažne dnevnice ispitalo svih sedam svjedoka na koje je, po mišljenju Uskoka, Saucha mogao utjecati. Riječ je o zaposlenicima Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove Sabora. Kako je zbog toga Saucha i završio u istražnom zatvoru, više nije bilo potrebe da tamo ostane pa se očekivalo da bi danas mogao izaći na slobodu.

- Odgovorio sam na sva pitanja koja su istražitelji imali, potpisao sam iskaz i to je bilo to. Trajalo je ukupno 20-ak minuta, rekao je u četvrtak Zoran Milanović za televiziju N1.

Bivši premijer, koji se nekoliko puta nudio kao svjedok, nije htio potvrditi jesu li ga pozvali u DORH radi iskaza vezanog uz istragu o lažnim dnevnicama ili se istražiteljima javio sam.

Sauchu sumnjiče da je na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016. Uskok sumnja da je to učinio lažnim putnim nalozima izdanima za tri savjetnika bivšeg premijera, a koje je, tvrde grafolozi, potpisao, uzeo gotovinu i zadržao je za sebe.

Savjetnici Slavko Goldstein, Siniša Petrović i Neven Budak kažu da nisu nikamo putovali.

Prema nekim informacijama, svjedok Zvonko Matišić, ravnatelj Ureda za opće poslove Sabora, u iskazu je ustvrdio da je Saucha znao za sporne naloge. Navodno je Matišić rekao kako je Saucha takve naloge potpisivao i 2016. godine, kad se već bila formirala nova Vlada. Tad ga je bio i nazvao i pitao ga je li riječ o greški i treba li naloge stornirati, a on mu je rekao da to ne treba učiniti.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa