Obavijesti

News

Komentari 47

'Tražimo smjenu odgovornih za odvoz 600 tona nafte iz Siska'

'Tražimo smjenu odgovornih za odvoz 600 tona nafte iz Siska'
1

Od Vlade traži da jasno i nedvosmisleno zauzme stajalište oko budućnosti sisačke rafinerije i ne dopusti da se bez nje donose bilo kakve odluke koje ugrožavaju poslovanje Ine...

VIDEO

Povjereništvo podružnice Sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN) Hrvatske u sisačkoj rafineriji u ponedjeljak je zatražilo hitnu smjenu svih odgovornih za naredbu i provedbu tajnog odvoza 600 tona nafte iz Siska u Rijeku, pod okriljem noći na sam državni praznik, 8. listopada.

Sindikat oštro osuđuje taj postupak i smatra kako takve odluke, koje se donose i provode u tajnosti, imaju za cilj provocirati radnike i građane Siska, a očito je i potpuno ignoriranje i nepoštivanje strateškog partnera u Ini, hrvatske Vlade. "Takav je bezobrazluk nedopustiv i tako se ne posluje u Hrvatskoj", ističe u priopćenju Sindikat EKN-a.

Od Vlade traži da jasno i nedvosmisleno zauzme stajalište oko budućnosti sisačke rafinerije i ne dopusti da se bez nje donose bilo kakve odluke koje ugrožavaju poslovanje Ine.

Sindikat EKN-a podsjeća da su do sada sporove s Upravom Ine rješavali dijalogom, ali ih takvi potezi Uprave tjeraju da im se suprotstave svim oblicima industrijskih akcija. Najavljuje kako će zajedno s ostalim sindikatima koji djeluju u Ini na svaki sličan potez Uprave ubuduće reagirati industrijskim i sindikalnim akcijama, koji će uključivati i građane Siska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također traži hitno organiziranje zajedničkog sastanka Ministarstva gospodarstva, hrvatskih članova Uprave Ine, hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine i sindikata koji djeluju u Ini kako bi utvrdili način na koji će ubuduće funkcionirati Ina i kako će sačuvati sisačku rafineriju od namjernog uništavanja.

Sve aktivnosti koje ćemo poduzimati u slučaju sličnih ekscesa bit će zajedničke aktivnosti svih sindikata koji djeluju u Ini. Nećemo dozvoliti da nam netko iz Mađarske, zbog svojih interesa, namjerno uništava Sisak, rafineriju i naša radna mjesta, poručuju iz Sindikata EKN-a.

Sindikat Nova solidarnost u subotu je izvijestio da je domaća nafta iz Graberja Ivanečkog prevezena u rafineriju u Rijeci, što je  suprotno odluci tehničkog ministra gospodarstva Tomislava Panenića. Sindikat je to ocijenio novim udarom na Sisak i sisačku rafineriju, ali i na institucije države, te zatražio istragu i kažnjavanje odgovornih.

U priopćenju naslovljenim "Mađari i mađaroni su radnicima Ine i građanima RH 'čestitali' Dan neovisnosti", Nova solidarnost navodi da je "pod okriljem noći, suprotno odluci aktualnog ministra gospodarstva Tomislava Panenića, prevezena domaća nafta iz Graberja Ivanečkog u Rijeku".

Sindikat podsjeća da je još početkom srpnja upozoravao "na sve opasnosti i suludost ovakvih akcija", kao i da je tada u Ministarstvu gospodarstva održan sastanak s Panenićem, hrvatskim članovima Nadzornog odbora Ine i Uprave Ine, uz prisustvo svih sindikata koji djeluju u Ini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS