Obavijesti

News

Komentari 58

Kod Marjana se nasukala dva broda, treći pluta prema Čiovu

Kod Marjana se nasukala dva broda, treći pluta prema Čiovu
94

Dva su se broda nasukala kod Prve vode. Radi se o brodovima Krka i Orebić. Treći se brod se kratkotrajno nasukao dosta zapadnije, a radi se o brodu Vranjic

VIDEO

Orkanska bura ne prestaje raditi probleme diljem Dalmacije. Tri teretna broda nasukala su se na sjevernoj strani Marjana.

Pokretanje videa...

24sata 01:00

Dva su se broda nasukala kod Prve vode. Radi se o brodovima Krka i Orebić. Treći se brod navodono kratkotrajno nasukao dosta zapadnije, a radi se o brodu Vranjic koji trenutno pluta prema Čiovu.

- Brodovi su se nasukali oko 15 sati. Trenutno ne možemo napraviti puno, moramo pričekati vrijeme da se smiri. Na brodovima nije bilo članova posade. Naime, brodovi su bili privezani u luci u Svetom Kaji, najvjerojatnije su se zbog jakog vjetra odvezali i doplutali do Prve vode - kazao je splitski lučki kapetan, Davor Vidan za Dalmacija news.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obzirom da bura onemogućuje pomorski prmet, nema opasnosti od sudara s drugim brodovima.

Odsukavanje će započeti ujutro . Tijekom noći se očekuje se slabljenje bure.

Pokretanje videa...

24sata 00:18

Zbog orkanske bure zatvorene ceste

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

U Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Snijeg mjestimice pada i u unutrašnjosti Dalmacije, posebice na dionici autoceste A1 između Šestanovca i Vrgorca. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Sve skupine vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, i obrnuto. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra, tako da je obilazak za sva vozila starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) između čvorova Kikovica i Delnice.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) te obrnuto.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvoreni su:

- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica,

- autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika,

- dionica državne ceste DC1 Korenica-Udbina-Gračac-Knin,

- Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene,

- DC52 Špilnik-Korenica,

- državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),

- državna cesta Dobroselo-Mazin (DC218),

- Krčki most,

- Paški most,

- most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku,

- ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Srb-Brotnja i ŽC Perušićka Kosa i Čanak.

Orkanska bura paralizirala Dalmaciju

Meteorološki centar Split izdao je upozorenje za najjače udare bure u povijesti, 130 čvorova, odnosno 240 kilometara na sat. Srednjodalmatinski otoci potpuno su odsječeni, a brza cesta Solin - Klis zatvorena je za teretna vozila.

Vjetar na makarskom području doseže brzinu od 150 kilometara na sat. U posljednjih 12 sati palo je 17 litara kiše po četvornome metru. Zbog pada prometne signalizacije na kolnik zatvoren je tunel Sveti Ilija. Na najvišem biokovskim vrhu Svetom Juri od sinoć pada snijeg. Temperatura se spustila na minus 5,5 Celzijevih stupnjeva, a snijega je napadalo do tridesetak centimetara, u nanosima i do pola metra.

Velik broj kućanstava bez struje

Po podacima HEP-a od oko 16 sati, u Splitsko-dalmatinskoj županije bez električne energije ostala su mjesta na širem području Sinja i trenutno je tamo bez struje oko 1800 kupaca.

Na području Splita i okolice trenutno su bez električne energije mjesta Sveti Martin, Mutogras i Gornje Podstrane, ukupno oko 1000 korisnika, a na širem području Omiša je bez struje oko 2000 kupaca u mjestima Srinjine, Donje Sitno, Gornje Sitno, Dubrava, Orij, Mali Rat, Sumpetar, Suhi potok, Krilo Jesenice, Bajnice i Jesenice.

Na području Ličko-senjske županije, gdje ima problema i sa snijegom, bez električne energije je trenutno oko 1100 korisnika u pojedinim mjestima na širem području Senja, Karlobaga, Plitvičkih jezera, Gračaca, Brinja te Otočca.

U Rijeci bura otkinula fasadu zgrade, dignula krov škole

Orkanska bura hara i Primorjem. Osim što je prouzročila velike teškoće u prometu, rušila je stabla i kontejnere po cijeloj Rijeci. No ipak je najveću štetu nanijela stanarima zgrade na Hostovu bregu, naselju Gornji zamet. Zbog orkanske bure, fasada njihove zgrade, doslovno se lomila . Riječ je o novoj POS-ovoj zgradi sa stotinjak stanova u koju su se stanari uselili prije samo dva mjeseca. Iz službe 112 kažu kako su jutros u samo dva sata primili oko 300 poziva građana koji su javljali o šteti koju je olujna bura prouzročila na riječkom području. Jutros oko 8 sati nestalo je i električne energije u cijelom gradu.

Jak vjetar dignuo je krov zgrade OŠ Jelenje-Dražice u Dražicama te su djeca evakuirana. Zatvoreni su i škola u Kraljevici te Sveučilišni kampus na Trsatu, a na tamošnjoj mjernoj postaji izmjerena je bura koja puše 100 kilometara na sat pa je proglašeno izvanredno stanje opasnosti. Na Krčkome mostu izmjeren je najjači udar bure od oko 200 kilometara na sat. Informacija o ozlijeđenima zasad nema.

Dvije osobe tražile liječničku pomoć

Most prema otoku Pagu je zatvoren. U Pagu s u dvije osobe zatražile liječničku pomoć zbog ozljeda koje su zadobile od pada nakon udara bure. Ondje je bura uspjela okrenuti i parkirani automobil kod crkve sv. Jurja, a pobacala je u more i kontejnere paškog ekootoka. Pag i Privlaka su bez struje. Kvar će biti otklonjen tek kad se vrijeme malo smiri. U upravnoj zgradi HAC-a na Maslenici kažu da ovakva bura nije puhala posljednjih pet godina.

U Dubrovniku poplava

U Dubrovniku je kiša izazvala poplave, vatrogasci od jutra interveniraju. Spašavao se i odjel Hrvatskoga restauratorskog zavoda, a u Župi dubrovačkoj opet se izlila rijeka Taranta i poplavila Kupare.

Prema posljednjim podacima Državnoga hidrometeorološkog zavoda, samo u gradu Dubrovniku u manje od dvadeset sati palo je 186 litara kiše po četvornome metru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21