Obavijesti

News

Komentari 65

Trump kreće u novo nuklearno naoružavanje jer, kaže, želi mir

Trump kreće u novo nuklearno naoružavanje jer, kaže, želi mir
1

U intervjuu za Reuters američki je predsjednik Donald Trump izjavio kako želi vidjeti svijet bez nuklearnog oružja, ali dok ne dođe do tog trenutka, on će se, rekao je, pobrinuti da 'SAD bude na čelu čopora'.

VIDEO

Donald Trump najavio je novu eru američke nuklearne dominacije uz prošireni arsenal nuklearnog naoružanja u prvim komentarima na temu otkad je postao predsjednik SAD-a, piše The Telegraph

On je u intervjuu za Reuters rekao kako se nada svijetu bez nuklearnog oružja, ali sve dok ne dođe to tog trenutka, on će se pobrinuti da 'SAD bude na čelu čopora'

Njegove riječi, piše The Telegraph, najava su moguće nove utrke u naoružavanju, a sve to u skladu s Trumpovim manifestom prema kojemu SAD više nije globalna sila kakva je bila nekad. 

Svoj je stav ponovio i u petak na konferenciji konzervativaca gdje je obećao povećanje potrošnje na vojnu moć zemlje. Inače, prema trenutnim statistikama Arms Control Associationa, SAD raspolaže s 6.800 nuklearnih bombi, a Rusija s oko 7000. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam prvi čovjek koji bi volio vidjeti svijet bez nuklearnog oružja. No, mi nikada nećemo zaostajati za ostalim zemljama, pa čak ni onima koje su prijateljske. Nikada više nećemo zaostajati po pitanju nuklearne snage, izjavio je američki predsjednik u intervjuu za Reuters. 

- Bilo bi predivno i kao iz sna da nitko nema nuklearno oružje, no tako dugo dok i ostali imaju nuklearno oružje, mi ćemo biti na čelu čopora', rekao je Trump i najavio značajna ulaganja u 'oslabljene' snage SAD-a kroz možda i najveće ulaganje 'u povijesti američkoj povijesti'. 

- Nikada više nitko se neće usuditi propitkivati našu vojnu moć. Mi vjerujemo u mir kroz snagu i to ćemo i imati, zaključio je Trump. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a