Obavijesti

News

Komentari 203

U Saboru su bili i Orešković i Petrov, a Karamarko nije došao

U Saboru su bili   i Orešković i Petrov, a   Karamarko nije došao
9

Svečanom sjednicom predsjedava potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, a uzvanicima se obratio predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner

VIDEO

U 12 sati počela je svečana sjednica Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora.

Svečanom sjednicom predsjedavao je potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, a uzvanicima se obratio predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner.

- Osim što je 30. svibnja 1990. godine konstituiran demokratski izabran, višestranački Sabor, toga je dana započeo niz velikih promjena s ciljem izgradnje današnje, moderne i demokratske Hrvatske države - rekao je Reiner. Pozvao je zastupnike, ali i sve građane da potiču zajedništvo i da se ne dijele po bilo kojim "crtama razdjelnicama".

- Umjesto podjela pozivam svoje kolege zastupnike, ali i sve hrvatske građane da potiču i podržavaju zajedništvo jer se u teškim vremenima mudri, odgovorni i dobronamjerni drže zajedno, a ne dijele se po bilo kojim objektivno postojećim ili samo zbog dnevne politike i zbog sitnih trenutačnih interesa izmišljenim crtama razdjelnicama - istaknuo je Reiner.

- Sabor je bio i ostao čuvar hrvatske državnosti. Poželimo mu i da zauvijek ostane štit demokratskih sloboda i prava - pozvao je Reiner te svim hrvatskim građanima čestitao Dan Hrvatskog sabora, dan parlamentarne demokracije.

Na sjednicu su stigli i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Tihomir Orešković i potpredsjednik Božo Petrov, ali prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko nije došao kao ni vođa opozicije Zoran Milanović ni bivši predsjednik Stjepan Mesić. U Vladi kažu da je Karamarko na ranije dogovorenom sastanku izvan Zagreba koji nije protokoolaran.

Došli su i bivši predsjednik Ivo Josipović, predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kardinal Josip Bozanić, muftija Aziz Hasanović, mitropolit Porfirije Perić, predsjednik Koordinacije židovskih općina Ognjen Kraus.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..