Obavijesti

News

Komentari 310

'Jedinstveni smo, u četvrtak će se izglasati opoziv Oreškovića'

'Jedinstveni smo, u četvrtak će se izglasati opoziv Oreškovića'
1

Domoljubna koalicija je jedinstvena u stavovima. U četvrtak će biti izglasano nepovjerenje gospodinu Oreškoviću. Marić će biti na čelu vlade koja će provesti reforme, tvrdi Milošević

VIDEO

Domoljubna koalicija je jedinstvena u stavovima. U četvrtak će biti izglasano nepovjerenje gospodinu Oreškoviću. Naš kandidat za mandatara je gospodin Marić. Marić će biti na čelu vlade koja će provesti reforme, rekao je Domagoj Ivan Milošević u utorak nakon sastanka Domoljubne koalicije u središnjici HDZ-a.  

Milošević kaže da postoji "normalan pokušaj sastavljanja većine", kao u europskoj praksi. Na pitanje tko će činiti tu većinu, rekao je da "ćemo vidjeti, znamo koji su zastupnici spremni podržati većinu - manjine, dio MOST-a, MOST. Odgovornost je i svakog zastupnika u Saboru, jer Hrvatska nema vremena. Građani nemaju strpljenja."

'Marić bolje razumije politički kontekst od Oreškovića'

Na pitanje koja je razlika između Marića i Oreškovića, Milošević je rekao: 

 - Ključna je razlika da je Marić živio cijeli život u RH, puno bolje razumije politički kontekst za obavljati tako odgovornu dužnost i mislimo da će to biti dobar odabir. Već postoje trojica kolega MOST-a koji su se odvojili u svoj klub. HDZ nije razbijao MOST za razliku od SDP-a. Vrata su MOST-u otvorena, ali se ovaj put mora znati redoslijed događaja

Milošević je rekao da imaju 68 ruku i da od toga kreću. Rekao je i da su svi aposlutno dobrodošli. Rekao je i da se Pravaši slažu s njima i s potporom manjina. Objasnio je da se to odnosi na 65 zastupnika koliko Domoljubna koalicija ima u Saboru bez Mosta odnsno 68 sa strankom Milana Bandića. 

- Prvi je korak u četvrtak, izglasavanje nepovjerenja premijeru Oreškoviću. Imamo 76 ruku za izglasavanje nepovjerenja, ali ne računamo na glasove oporbe - rekao je Milošević nakon što su novinari inzistirali da kaže da li imaju 76 ruku u Saboru. 

Beljak (HSS): HDZ-u dajemo palicu u ruke

Krešimir Beljak (HSS) je kazao da će oni glasati za opoziv Oreškovića.

- Dajemo HDZ-u palicu u ruke da krene u skupljanje nove paramentarne većine i nadam se da će u tome uspjeti. Hoće li HDZ skupiti glasove ili ne, ne ovisi o nama nego o zastupnicima ostalih stranaka. Marić je ipak radio nešto u Vladi, radio je kao pomoćnik ministra i tajnik, ima više legitimiteta nego netko drugi - rekao je Beljak.

Kosor (HSLS): 80 posto građana nije zadovoljno 

Darinko Kosor je kazao da 80 posto građana nije zadovoljno situacijom i da je na zastupnicima da riješe taj problem ili idu na nove izbore.

Sastanak bez Ilčića: poslao je zamjenu

Na sastanku Domoljubne koalicije su, uz Tomislava Karamarka bili i potencijalni mandatar Zdravko Marić, HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, te predstavnici stranka Donoljubne koalicije. Jedino Ladislav Ilčić (Hrast) nije došao. Poslao je zamjenika jer je u inozemstvu. 

Očekujem pozitivan ishod, rekao je Goran Dodig (HDS) dolazeći u HDZ na sastanak Domljubne koalicije. Na pitanje hoće li biti nove većine, odgovorio je:

- Nadam se, nadam se.

Pokretanje videa...

00:17

Darinko Kosor (HSLS) je prije sastanka novinarima rekao kako ne tvrdi da imaju 76 potpisa i da je to tek druga faza. 

- Treba vidjeti kako će proći četvrtak i hoće li pasti Vlada ili neće, a onda slijedi druga faza. Vidjeti ćemo kako ćemo mi u četvrtak glasovati. Ako će svi biti protiv premijera i mi ćemo biti protiv premijera - rekao je Kosor. Krešo Beljak (HSS) je rekao kako su oni za opoziv premijera. Rekao je i da će danas na sastanku vidjeti da li će oni koji su to inicirali imati 76 ruku u Saboru. 

Pokretanje videa...

02:29

Ivan Tepeš (HSP AS) je rekao da idu danas razgovarati s predstavnicima Domoljubne koalicije. Rekao je kako očekuje da se složi vlada i da Hrvatska krene u bolje sutra. Pero Ćorić je rekao kako oni nisu promijenili stav vezano uz SDSS. Tepeš je rekao i da Zdravko Marić ima njihovu podršku. 

Pokretanje videa...

01:32

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa