Obavijesti

News

Komentari 11

U 2014. novih 14 milijunaša, u Hrvatsku otišao i Eurojackpot

U 2014. novih 14 milijunaša, u Hrvatsku otišao i Eurojackpot
2

Protekla 2014. godina donijela je rekordan dobitak u Lotu 7/39, ali i najveći jackpot ikada osvojen u Hrvatskoj. Riječ je o Eurojackpotu kojeg je osvojila Zagrepčanka

VIDEO

Unatoč krizi u zemlji i sveopćem gospodarskom zastoju, protekla 2014. godina bila je odlična za igrače lutrije. Prema nekima, u prošloj godini dobili smo rekordan broj milijunaša. 

Eurojackpot od 131 mil. kuna otišao u Zagreb

Sezonu dobitaka u 2014. godini otvorila je Zagrepčanka koja je u igri Eurojackpot 10. siječnja 'pokupila' nevjerojatan dobitak od 131.794,842,60 kuna. Listić je uplatila preko interneta i odigrala sretne brojeve 8, 18, 22, 33, 40 te dodatne brojeve 2 i 8. Odigrala je samo jednu kombinaciju, a listić je uplatila dvije minute prije roka za uplatu

RTL televizija

Nakon prvotnog šoka, lutriji se javila nakon tjedan dana. Identitet joj nije otkriven, ali je u razgovoru za Hrvatsku lutriju kazala kako se za Eurojackpot odlučila slučajno jer je bio petak. Zapravo je planirala odigrati 'sedmicu'.  Priznala je da od emocija i uzbuđenja nije mogla spavati.

- Emocije su bile snažne, ne može to čovjek shvatiti. Zapravo, teško je bilo povjerovati. Stalno razmišljam da li ja to sanjam, da li je to istina. Kako da objasnim,  tamo piše ukupno ste uplatili 15, a osvojili 105 milijuna kuna - kazala je.

Iako joj je nakon plaćanja poreza dobitak umanjen, ostalo joj je 'čistih' 105 milijuna kuna što je najveći pojedinačni dobitak ikada osvojen u Hrvatskoj. Vjerojatnost da ga netko osvoji bila je 1:59,3 milijuna. 

Izvučena najveća 'sedmica' ikad

Nepuna dva tjedna nakon spektakularnog dobitka izvučen je sljedeći milijunski jackpot, Super sedmica Lota 7/39. Sretni dobitnik listić je uplatio 20. siječnja putem interneta te odigrao 10 kombinacija, Jocker broj i slovo B što mu je donijelo 79,7 milijuna kuna, najveći osvojeni iznos u igri Lota 7/39. 

Dobitnik je kazao kako je vjerovao da je dobitak moguć. Loto igra 20 godina, brojeve bira nasumično, jedino je slovo uvijek isto. 

- Ne planiram velike životne promjene odjednom pa se nadam da će se i moja okolina sa mnom lagano naviknuti na novonastalu situaciju. Vjerujem da ću s dobitkom učiniti ono što bi i većina igrača - pokriti otvorene financijske obaveze, pobrinuti se za najbliže, pokušati mudro investirati i pronaći način kako dati dio onima kojima je najpotrebnije - zaključio je.

Jocker broj joj donio 4,3 milijuna kuna

U izvlačenju Lota 7/39 1. veljače pogođen je Joker broj koji je sretnoj dobitnici donio 4.394.343,10 kuna. I ova je milijunašica sretne brojeve u tri kombinacije odigrala putem interneta. Uplatila je 14 kuna. 

- Znate, imamo kredit, sad će nas ovo izvući iz problema. Imamo i veliku obitelj. Ne, to nije sreća. Jednostavno, kao da nam je to Bog dao. Kao da je čekalo nas. Tako nam je to potrebno. Uvijek sam mislila da veliki dobici idu kod nekoga tko već ima novce, da idu novci na novce, nisam mislila da bi to mogao dobiti netko tko nema, kome jako treba - dodala je.

Loto 6/45 donio dva milijunaša

Dvojica igrača Lota 6/45 u nedjelju 9. veljače osvojili su po 1.141.135,88 kuna

Sretnik iz Zagreba je svoj dobitni listić uplatio u nedjelju 9. veljače na prodajnom mjestu u Ulici Zinke Kunc. Odigrao je pet kombinacija za 10 kuna.

Dobitnik Jackpota Lota 6/45 iz Samobora svoj listić uplatio je 8. veljače na prodajnom mjestu u Ulici Bleiburških žrtava. Odigrao je 8 kombinacija i Joker broj, ukupno uplativši 21 kunu. 

Milijunaš u Rijeci travanj

Početak travnja donio je još jednog milijunaša, trećeg dobitnika Jocker broja u 2014. godini. 

Igrač ili igračica iz Rijeke svoj listić uplatio je 1. travnja u Starčevićevoj ulici. Odigrao je za ukupno 77  kuna sistem od devet brojeva i Jocker broj koji mu je donio 1.244.583,10 kuna. 

Dvostruki dobitak u Čakovcu

U izvlačenju Lota 7/39 u svibnju pogođena su čak dva Jackpota, Super 7 od 12.838.228,38 kuna i sedmica od 3.990.214,96 kuna. Sreća se ovaj put dva puta nasmiješila u Čakovcu i to na istom uplatnom mjestu. 

Oba dobitna listića uplaćena u Čakovcu na adresi Novakova 44 u ponedjeljak 26. svibnja, i to jedan iza drugog, što je navodilo na zaključak da je riječ o istom igraču. I zaista, igrač je uplatio dva listića s istim brojevima, jedan sa slovom B, drugi sa slovom A , kako bi bio siguran u dobitak Supersedmice.  

Na oba je listića zajedno osvojio 16.940.202,82 kn. Na blagajnu Hrvatske lutrije stigao je sa suprugom, a na pitanje tko je sretni dobitnik, uglas su odgovorili 'Mi smo!'. 

- Ja igram, ali smo oboje dobitnici - rekao je dobitnik. Već su odlučili kako će veći dio novca podijeliti rodbini te u humanitarne svrhe, prvenstveno pomoć poplavljenim područjima i svima kojima je potrebno. Kažu kako njima ne treba puno, ali ima onih kojima je pomoć potrebnija. Želi ostati anoniman kako bi sačuvao mir i tako će i vršiti donacije. Loto će i dalje igrati jer mu je to velika strast.

Jocker broj mu donio 2,75 milijuna kuna 

Taj Joker broj izabrao sam prije nekoliko godina i uvijek sam uplaćivao isti listić. Iako je supruga stalno govorila da je ta moja igra uzaludno bačen novac, ja sam nekako cijelo vrijeme vjerovao u dobitak. Bilo je trenutaka kada sam pomišljao da je sve to namješteno i da nikada ništa neću osvojiti, ali nada je ipak bila jača - ispričao je milijunaš koji je početkom srpnja osvojio 2,75 milijuna kuna. 

Još jedna 'sedmica' otišla u Karlovac: Osvojio 3,15 milijuna kuna

U izvlačenju 58. kola Lota 7/39 izvučena je 'sedmica i dobitniku iz Karlovca donio točno 3.151.484,93 kune. 

U subotu 19. srpnja u Karlovcu je uplatio listić od 8 brojeva s Joker brojem za 21 kunu. Jackpot su mu donijeli brojevi 2, 7, 19, 20, 27, 31, 36. 

- Eh, da sam barem poslušao prodavačicu kad mi je spomenula da sam zaboravio odigrati slovo za Super 7. Odmahnuo sam rukom i rekao da budem drugi put. Tko bi rekao da će baš tada biti izvučeni moji brojevi i slovo B, ali nema veze, i ovo je sjajan dobitak i naravno da nisam nezadovoljan, pa osvojio sam milijune! - rekao je dobitnik.

Otkrio je kako planira dio dobitka staviti na račun i oročiti, a s ostatkom kupiti novi auto i urediti kuću. Neće trošiti na luksuz.

Sedma 'sedmica': Milijunaš u Požegi uzeo dva milijuna kuna

U 66. kolu igre 7/39 u subotu 16. kolovoza su izvučeni brojevi: 4, 11, 22, 24, 30, 37, 39 i dopunski broj 27. Ta je kombinacija bila dobitna te je netko osvojio dva milijuna kuna. Dobitno slovo za Super 7 je bilo "B". No Super sedmica ovaj put nije pogođena.  

Dobitni listić je uplaćen u Požegi, a ovo je sedmi pogođeni jackpot sedmice ove godine. 

Još jedan dobitak Eurojackpota otišao u Hrvatsku

U 40. kolu Eurojackpota izvučeni su u petak brojevi 8, 15, 34, 44, 49 te 4 i 8 koji su 126.838.108,28 kuna donijeli igraču iz Njemačke.  No dobitak treće vrste, odnosno pet pogodaka velikog bubnja donijelo je gotovo milijun kuna u Hrvatsku.

Sretni dobitnik 998.245,89 kuna je iz Rijeke, a svoj listić je uplatio na kiosku iNovina na adresi Fiumara 5.

Izvučena 'sedmica' 15. listopada

U izvlačenju 83. kola Lota 7/39 je izvučena 'sedmica'. Netko je bankovni račun podebljao za 3.659.841,07 kuna. Sretnik ili sretnica zaokružio je dobitne brojeve 1, 2, 8, 15, 18, 30 i  35. 

Sedmi jocker milijunaš u Novskoj

U izvlačenju Lota 7/39 u 17. prosinca je pogođen Jocker broj. Sretni dobitnik  osvojio je 3.357.660,80 kuna, a dobitni listić uplatio je u ponedjeljak 15. prosinca na prodajnom mjestu iNovina na Trgu Luke Ilića Oriovčanina bb u Novskoj.  Igrač je uložio 25 kuna i odigrao 10 kombinacija te Jocker broj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u