Obavijesti

News

Komentari 80

U Dubrovniku se skijaju i rade snjegoviće, a Brač je dobio iglu

U Dubrovniku se skijaju i rade snjegoviće, a Brač je dobio iglu
14

Ne smeta snijeg svima. Jedan je Dubrovčanin na najbolji je mogući način odgovorio na sniježni izazov koji je pogodio grad. Uzeo je skije, navukao pancerice i krenuo u avanturu

VIDEO

Snježni pokrivač i niske temperature od ranog jutra stvaraju probleme u Dalmaciji.

Snijeg i dalje pada na dubrovačkom području i stvara velike poteškoće u prometu. U snijegu su zapeli brojni automobili, zabilježeno je nekoliko lančanih sudara, a poteškoća imaju i Libertasovi autobusi. 

POGLEDAJTE GALERIJU

7
| Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Iz Gradske uprave upućen je apel svim građanima koji ne moraju da ne izlaze van svojih domova, a dežurne i komunalne službe Grada Dubrovnika na terenu su od ranog jutra.

Ludilo u gradu, skije usred Dubrovnika

No ne smeta snijeg svima. Jedan je Dubrovčanin na najbolji je mogući način odgovorio na sniježni izazov koji je pogodio grad.

Uzeo je skije, navukao pancerice te se u stilu Ivice Kostelića smjelo spustio niz Ulicu kralja Tomislava u Lapadu, prenosi DuList.

Kako je to izgledalo provjerite na videosnimci.

Snježna kraljica s Montovjerne 

Gospođi Niti Kuzmanić (81) nije bilo teško naći čizme u kojima je s djecom planinarila po snijegu, te sklopiti sanjke odložene u podrumu kuće, sjesti na njih i učiniti "đir" niz ulicu na Montovjerni. Uspjela je iz kuće "izvući" susjeda koji ju je odgovarao od tog pothvata, da je fotografira, kako bi poslala svoju snježnu "razglednicu" djeci, piše dubrovniknet.

- Nisam nastarija u ulici, ima jedna osoba starija od mene, ali sam, recimo, najluđa.... Ovo su krasni prizori, bila sam do butige, malo u đardinu, fotografirala ovu ljepotu.... ali sam prije, naravno, poslala djeci i rodbini fotografiju sa sanjki - ispričala je Nita Kuzmanić.

Snjegović u Dubrovniku

- Cura i ja smo pola sata radili snješka. Trudili smo se koliko smo mogli jer nismo navikli na snijeg - rekao nam je čitatelj (24) koji je s djevojkom (21) u srijedu oko 11.15 napravio snješka kraj bivšeg hotela Belveder.

Kazao nam je kako je na nekim mjestima napadalo i 20-ak cm snijega te da je u gradu kaos. 

- Puno je nizbrdica, a svi su na ljetnim gumama - kaže.

Iglu na Braču

Snijeg nije zaobišao ni Brač, gdje se proteklih dana zabijeljela i Vidova gora.

Ekipa iz Planinarskog društva "Profunda" iskoristila je zimsko vrijeme i odvela na predio Trolokve polaznike prve bračke speleološke škole, gdje su izradili brački iglu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"