Obavijesti

News

Komentari 305

Nevrijeme zaobišlo Zagreb, no građani ipak 'okupirali' garaže

Nevrijeme zaobišlo Zagreb, no građani ipak 'okupirali' garaže
40

Oko 19.30 počela je izražena grmljavina južno od Zagreba. Oko 20 sati povremena kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatili su i grad Zagreb. Tuče ipak nije bilo

VIDEO

Najavljeno olujno nevrijeme je, čini se, zaobišlo Zagreb. Grad je pogodila samo 'obična' ljetna oluja. Oko 19.30 sati počela je izražena grmljavina južno od Zagreba. Oko 20 sati padala je povremena kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom i munjama. 

Nevrijeme je, međutim, zahvatilo Zagorje i Međimurje, izvijestio je iza 21 sat Crometeo koji također navodi da je prema dojavama u dijelu Zagorja bilo tuče veličine jajeta te da je dojavljena i slaba tuča u blizini Čakovca. Jak pljusak i grmljavina pogodili su otok Krk.

Građani pohitali u garaže

Zbog najavljenog nevremena i moguće tuče, po preporuci gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i ZG Holdinga, od petka 9. kolovoza u 17,00 sati do subote, 10. kolovoza u 12,00 sati, građanima je osigurano besplatno parkiranje u gradskim javnim garažama: Garage International, (Miramarska 24), Tuškanac, Svetice, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg, Gorica i Rebro, priopćeno je iz Grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za besplatno parkiranje u Garage International, (Miramarska 24), javnost nije izvijestio Grad Zagreb nego tvrtka Loquor d.o.o. U priopćenju su naveli i da mole sve koji će se parkirati u garažu u gore navedenom razdoblju da se prije izlaska jave na recepciju poslovnog centra BCI gdje će dobiti besplatnu karticu za izlazak iz garaže. 

Također, građani će svoje automobile moći besplatno parkirati i u trgovačkim centrima: Arena Centar - Lanište, Metro - Jankomir i Sesvete, te Avenue Mall - Novi Zagreb i Plodine.  

Građani su, u strahu od tuče, pohrlili u gradske garaže pa su se stvarale velike gužve. Garaža u Avenue Mallu i garaža na Langovom trgu napunile su se u nešto manje od sat vremena. 

Podsjetimo, u Zagrebu se ponegdje očekuje grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, olujnim vjetrom i tučom. Vjerojatnost grmljavine je 50-80 posto. 

Nevrijeme poharalo Sloveniju, ide prema nama

Olujno nevrijeme s jakom kišom i vjetrom zahvatilo je popodne oko 15 sati područje Ljubljane gdje je padala tuča veličine šake. Jak vjetar je čupao stabla, a udari groma izazvali dva manja požara na stambenim kućama u okolici grada, koji su stavljeni pod kontrolu, javlja 24ur.

Izdano je i crveno upozorenje pogotovo za istočnu Sloveniju prema kuda kreće olujna fronta. To znači da ide točno prema Hrvatskoj. Slovenski meteorolozi najavljuju za i večernje sate mogućnost jačeg olujnog nevremena i mogućnost mjestimične tuče. 

Inače, ovih dana su u Sloveniji izmjerene rekordne temperature. U četvrtak je u mjestu Cerklje ob Krki bilo čak 40,8 stupnjeva Celzijusa.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 305
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a