Obavijesti

News

Komentari 42

Zima se odbija predati: Snijeg je mnoge neugodno iznenadio

Zima se odbija predati: Snijeg je mnoge neugodno iznenadio
4

U 7 sati ispod ništice bilo je na Puntijarki, Biokovu, Zavižanu i u Delnicama. U Splitu su izmjerena 4,2 stupnja, u Šibeniku 3,8 stupnjeva, dok su u Zagrebu izmjerena 4 stupnja

VIDEO

Snijeg visine i do desetak centimetara pao je u ponedjeljak ujutro na području općine Zagvozd u Dalmatinskoj zagori gdje se zadržao i u prijepodnevnim satima pa ga je s prometnica čistila zimska služba.

- Bilo je manjih poteškoća u prometu jer je neuobičajeno da u ovo doba godine snijeg pada na našem području, ali intervenirala je zimska služba  i uklonila snijeg sa cesta te je promet normaliziran - rekao je za Hinu donačelnik općine Zagvozd Boris Mlikota.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Po njegovim riječima, današnje snježne padaline na području općine Zagvozd nanijet će štetu poljoprivrednim proizvođačim, posebice na vinovim lozama i zasađenim krumpirima.

- Problem je i što je jutros temperetura bila oko ništice pa će to dodatno uzrokovati štete na vinovim lozama i krumpirima - kazao je Mlikota.

U Državnom hidrometereološkom zavodu u Splitu rekli su da je osim u Zagvozdu snijeg ujutro padao i na planinama Kamešnica i Mosor na nadmorskoj visini većoj od 700 metara te se na njima zadržao i u prijepodnevnim satima.

Čitatelj nam je poslao fotografiju iz Županje, gdje se također vidi susnježnica.

Zbog olujnih udara vjetra zatvorili Sveti Rok

Zbog olujnih udara vjetra dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje zatvorena je za sav promet, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala DC8 na dionici Karlobag-Sveta Marija Magdalena; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A7 između NP Rupa i čvora Jurdani.

Zbog snijega koji mjestimice pada i mokrog kolnika vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, a uz ograničenje od 40 km/h na dionici između čvora Zagvozd i odmorišta Rašćane.

Kolnici su mjestimice mokri u Istri, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj.

- Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ih podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana moraju voziti s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima - javlja HAK.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Klinča Sela na dionici Zagreb-Jastrebarsko vozi se uz privremenu regulaciju prometa od 8,30 do 15 sati.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. 

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Pretežno oblačno s kišom, u gorju snijeg

U prvom dijelu dana bit će pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, a u Dalmaciji i pljuskove s grmljavinom, dok u višem gorju može pasti i malo snijega, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje, ali je još ponegdje moguća kiša. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Snijeg na Braču:

Minusi na Biokovu, Zavižanu, Delnicama...

Jutro je bilo vrlo hladno. Tako je u 7 sati ispod ništice bilo na Puntijarki, Biokovu, Zavižanu i u Delnicama. U Splitu su izmjerena 4,2 stupnja, u Šibeniku i Kninu 3,8 stupnjeva, doik je u Dubrovniku bilo 13 stupnjeva. U Zagrebu su u Maksimiru bila 4 stupnja, u Krapini 2,6 stupnjeva, Karlovcu 3,6, a u Slavnskom Brodu 6,6 stupnjeva

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.