• Članak
  • Komentari 124
  • Share 92
  • Tweet

U ponedjeljak uz 24sata kupite molitvenik za duše pokojnika

Misli za vječnost: Za dan Svih svetih od ponedjeljka na kioscima potražite molitveni priručnik 'Za duše naših pokojnika' koji nudi prigodne litanije, krunice i druge molitve

Nedjelja, 28. 10. 2012. u 14:45    Piše: Željka Krmpotić
U ponedjeljak uz 24sata kupite molitvenik za duše pokojnika Anto Magzan/PIXSELL U četvrtak je Dan svih svetih

Za samo šest kuna uz 24sata u molitveniku pronađite smisao u simbolima vezanima uz smrt ili pronađite spokoj moleći za one koji su već otišli.

Molitveni priručnik "Za duše naših pokojnika" praktičnim vjernicima nudi prigodne litanije, krunice, ali i druge molitve. Otkriva što znače simboli svijeća i cvijeća koje ostavljamo na posljednjem počivalištu preminulih, a nudi i savjete o tome kako prevladati tugu ili strah od odlaska. Objašnjava zašto je u katoličkom svijetu smrt samo privremeni rastanak, a konačni cilj i težnja svakog vjernika doći u naručje Boga. 

Prema nauku Katoličke crkve, neke duše privremeno ostaju u čistilištu, mjestu gdje su udaljene od Boga. Zbog toga pate i muče se, a upravo su molitve i dobra djela živih učinkovite u ublažavanju tih muka. Molitvama se može osigurati i potpuni oprost grijeha namijenjen isključivo za pokojne. Doznajte zašto je važno da blagdan Svih svetih ne zovemo Danom mrtvih i tko su zapravo sveti ljudi čiji blagdan obilježavamo. Količine ovog priručnika o besmrtnoj duši i njezinu životu na drugom svijetu su ograničene.

Mrtvima molitve znače više od raskoši aranžmana

Nakon blagdana Svih svetih još će kratko trajati šarenilo cvijeća i svijeća na groblju. Mnogi ističu kako je našim najmilijima kojih više nema sjećanje na njih i molitva kojom ih častimo veća vrijednost od novca ostavljenog za prolazne ukrase.

Tagovi: za duše pokojnika, molitvenik, dan mrtvih

Izdvojeni komentari 124 komentara Pogledaj sve komentare
28.10.2012., 17:21

tessa 10: Ja svoje pokojne imam u mislima, svaki mjesec im zapalim svijeću, pomolim se u tišini i nemam potrebe otići do kioska!

28.10.2012., 15:14

dr Debelomajmunčin@ Vlajoglavac: kupite molitvenik......ne piše tako u svetom pismu,nego širite rječ gospodnju vazda uvjek a dukata ne išćekujte......

28.10.2012., 16:25

dunjica: znači i našim pokojnima bi zarađivali,,sram vas bilo,a sad me poštujte....

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar