Obavijesti

News

Komentari 76

Ubila ih struja: Stradali Dražen lani se oženio, čekao je dijete

Ubila ih struja:  Stradali Dražen lani se oženio, čekao je dijete
1

Poginulom Draženu (32) supruga je pet mjeseci trudna. Iza Marka (29) ostali su blizanaci. Prijatelji su stradali jer su šipkama slučajno dodirnuli dalekovod

VIDEO

Još ne možemo vjerovati da ih nema. Cijeli dan gledam u taj dalekovod pred kućom. Žice su tako nisko, no nisam ni pomišljala da bi se mogla dogoditi takva tragedija, rekla je u petak mještanka Struge Nartske u općini Rugvica nedaleko od Dugog Sela.

Pored njene kuće nalazi se drvena kuća u kojoj živi stric Dražena Kurevije (32), koji je u četvrtak poginuo s prijateljem Markom Jačimovićem (29).

- Nema vam nikoga kod kuće danas, otišli su k Draženovim roditeljima i ostatku familije. Svi su još u šoku zbog tragedije - dodala je susjeda.

U šoku su i ostali mještani Rugvice. Još se ne mogu pomiriti s tim da su dva mlada života ugašena. Posebno su zgroženi načinom njihove smrti. Kažu da prije ove tragedije na to nisu obraćali pažnju, ali sad se svima čini kako su žice vodova postavljene prenisko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, nesretni muškarci su u četvrtak oko 16 sati pomagali Draženovu stricu postaviti metalnu konstrukciju koja drži plastenike. Tijekom postavljanja slučajno su dodirnuli metalnim šipkama žice dalekovoda. Obojica su od snažnog strujnog udara na mjestu poginula. Liječnici Hitne pomoći, koja je vrlo brzo došla, oko 40 minuta borili su se za život mladića, ali nažalost, nije im bilo spasa.

Dražen se lani oženio, a supruga mu je pet mjeseci trudna. Marko je bio otac dvoje djece, i to blizanaca.

- Ovi električni vodovi postavljeni su po propisima. Nisu prenisko. U njima je napon od 10.000 volti. U blizini vodova trebalo bi izbjegavati bilo kakve radove. Nije opasno samo dotaknuti vodič nego je s obzirom na razinu napona dovoljno da se smanji sigurnosni razmak i da se tada dogode kobne posljedice - rekao je Davor Pisačić iz Elektre Zagreb za RTL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS